dissabte, 26 de març del 2011

Una Biblioteca Nacional als Pirineus ( 2 ).

Ara que ja coneixeu la història de la Biblioteca Nacional d'Andorra i els canvis d'ubicació al llarg del temps, ens centrarem en la Casa Bauró que, des de 1.996, és la seu actual.

La Casa Bauró és una antiga casa pairal situada al bell mig del barri antic de la capital andorrana. Hi podem trobar gairebé 10.000 llibres i la pràctica totalitat de les publicacions periòdiques editades al país.

Entre altres funcions cal destacar la cura del patrimoni bibliogràfic andorrà i la seva preservació per als andorrans del futur. Es dedica a recollir i catalogar les publicacions en qualsevol suport que es fan al país i la documentació relacionada amb Andorra publicada a l'estranger.

També es dedica a la recerca i adquisició de llibres antics i rars amb l'objectiu d'ampliar el seu patrimoni bibliogràfic.
La Casa Bauró té quatre plantes, cadascuna acull una part concreta dels fons.

A l'hemeroteca trobem les publicacions periòdiques que s'editen al país enquadernades. Les anteriors a 1.985 s'anomenen antigues.
El racó d'audiovisuals és l'espai per veure i escoltar aquest tipus de documentació.

El fons actual recull els llibres publicats a partir de 1.960. És d'accés lliure al públic.
Al fons antic podem consultar documents des de l'inici del segle XIX fins al 1.960. També hi ha obres difícils de trobar per la seva raresa, o perquè estan exhaurides. Per consultar els documents d'aquest fons cal demanar-ho al personal de la biblioteca.

Finalment tenim un espai pel material efímer: cartells, fullets informatius, catàlegs i els mapes actuals.
Deixo la Biblioteca Nacional i, xino-xano surto del barri antic i baixo a l'Arxiu Nacional d'Andorra, on ja m'estan esperant.
Voleu acompanyar-me?
Atentament.
Senyor i

1 comentari:

Senyor i ha dit...

Gràcies Xavier per la teva aportació. En un apropera entrada explicaré als nens la ressenya que vas fer sobre el llibre. Caldrà llegir-lo i descobrir els secrets de la recerca de " Travel to the mysterious Republic of Andorra".
Atentament.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...