diumenge, 23 de febrer del 2014

Aniversari de Jules Verne

Quin oblit més imperdonable! Hem passat per alt l'aniversari de Jules Verne.

Jules Gabriel Verne va nèixer a Nantes, el 8 de febrer de 1828 i va morir a Amiens, el 24 de març de 1905. Era francès i fou  conegut especialment per les novel.les que desenvolupen temes de ciència-ficció i un nombre considerable d'invents tècnics. 

Hem dit que considerem les novel.les d'en Verne com de ciència-ficció, però el cert és que, avui, ja no les podriem catalogar així. Molts dels avenços tènics del segle XX van ser anticipats per ell.
Per exemple, a  París al segle XX  s'hi descriuen l'aire acondicionat, els automòbils, Internet, la televisió i altres invents molt similars als que existeixen en l'actualitat.
Un altre exemple és el De la Terra a la Lluna, que és increïblement semblant al Programa Apollo, ja que tres astronautes són llançats a l'espai des de la península de Florida i recuperats mitjançant l'aterratge.
També va descriure amb exactitud invents que encara no existien com ara l'helicòtpter i territoris i regions de la terra que encara no havien estat explorades com els pols
Molts dels seus llibres han estat adaptats al cinema.

La meva particular tria, a més a més de París al segle XX, inclouria, Viatge al centre de la Terra, Els fills del Capità Grant, Miquel Strogoff i El far de la fi del món

Miquel Strogoff, a més, es pot trobar en versió adaptada per a noies i nois (des del CM fins a l'ESO) a la col.lecció Kalafat de l'editorial Castellnou (clicleu aquí)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...