dimarts, 28 d’octubre del 2014

Tradicions literàries de la Nit de Tots Sants

Abans de llegir l'article: Clicant als noms dels escriptors trobareu més informació sobre ells i ella.  També teniu la possibilitat de veure dos vídeos sobre les obres Don Juan Teonorio i El Monte de las Ánimas. Fan una mica de por, no els obriu sense les famílies.



Arreu del món occidental, de tradició cristiana, entre el 30 d'octubre i el 2 de novembre es recorden les persones difuntes de maneres molt diverses. Hi ha qui arregla els cementeris amb flors de colors, hi ha qui fa una festa amb tot tipus de menjars, hi ha qui es disfressa, ... El que trobem a tots els llocs són històries terrorífiques, per a grans i petits.
A la tradició amb arrels hispanes, dues obres, una de teatre i l'altra de narrativa, representen millor que cap altre aquest esperit. Són, com ja de ben segur sabreu, "Don Juan Tenorio" de José Zorrilla i "El Monte de las Ánimas" de les llegendes de Gustavo Adolfo Bécquer.

Aquest dos retrats corresponen als dos autors abans esmentats. El primer és Gustavo Adolfo Bécquer i, el segon, és José Zorrilla. Són dos dels escriptors, en llengua castellana, més coneguts. Tots dos pertanyen a un corrent del segle XIX que va portar per nom El Romanticisme.  Aquest corrent literari, als Països Catalans coincideix am la renaixença. Jacint Verdaguer i  Àngel Guimerà, tot i que més joves,  són contemporànis d'ambdos escriptors.



         Pertanyen al corrent romàntic:
         Víctor Hugo i Alexandre Dumas a França
         Mary Shelley i Lord Byron a Anglaterra
         Robert Louis Estevenson i Walter Scott a Escòcia.
         Edgar Allan Poe a USA
         
                                             

 



I quelcom de molt curiós, una adaptació del Monte de las Ánimas, a Metal, amb el grup SAUROM. 


  

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...