diumenge, 23 de novembre del 2014

150 anys de VIATGE AL CENTRE DE LA TERRA de Jules Verne

El 25 de Novembre de 1864 es publica a França la novel.la de Jules Verne, Viatge al centre de la Terra.


Viatge al centre de la Terra, és una novel·la de ciència-ficció i aventures. Tot comença quan el professor alemany Otto Lidenbrock descobreix un escrit xifrat d'Arne Saknussemm (personatge que es basà en la figura d'Arne Magnussen, un escriptor i recopilador de sagues nòrdiques), un savi islandès del segle XII, que afirma haver arribat al centre de la Terra.
El professor Lidenbrock pretén seguir els passos de Saknussemm i emprèn una expedició acompanyat per el seu escèptic nebot Axel i l'impassible guia islandès Hans.
El grup ingressa per un volcà cap a l'interior de la Terra, on viuran innombrables peripècies, incloent-hi el sorprenent descobriment d'un mar interior i un món mesozoic complet enterrat a les profunditats així com l'existència d'il·luminació de caràcter elèctric.



Jules Verne Nantes, 1828 – Amiens, 1905. Escriptor francès universalment conegut gràcies a la dedicació al gènere de la novel·la científica, que feia amb grans dosis d’aventura i de ficció, però també troballes enginyoses totalment avançades i inimaginables per a la seva època, com ara els vehicles espacials, la televisió o el submarí.

En Jules volia fer partícip a tots del coneixement que anaven aportant els anus de la revolució industrial i elèctrica. Tenia una fe cega en el progrés científic i tecnològic, que va anar perdent amb els anys.

Les obres d'en Verne es podrien considerar com la Viquipèdia de l'època per la quantitat de dades que aporta a les seves obres. Converteix la literatura en un instrument de divulgació  científica.

Durant la setmana, a l'espai d'exposicions de la biblioteca, us trobareu un recull dels llibres sobre en Jules Verne que tenim a la biblioteca. També us convidem a portar els que pugueu tenir a casa, els exposarem tots.

Altres:
Al voltant de l'obra d'en Jules Verne, Viatge al centre de la Terra, s'han fet pel.lícules de diferent qualitat, aquí us deixo un apetita mostra

Viaje al Centro de la Tierra 1958
Viaje al Centro de la Tierra 1976
Viaje al centro de la Tierra (1976) por JulioVerne2
Journey to the Center of the Earth 1989

Journey to the Center of the Earth 2008
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...