diumenge, 2 de setembre del 2007

Educar és estimar

L’Ajuntament de Barcelona i el Consell Escolar Municipal de Barcelona (CEMB) va editar la guia “Educar és estimar”, amb l’objectiu de recollir unes pautes, eines formatives, de capacitació i suggeriments per a donar suport a les famílies en l’educació dels seus fills i filles, d’edats compreses entre els 0 i els 16 anys.
Els temes entorn als que tracta aquesta guia són 8 temes rellevants en l’educació dels més petits: criança, valors, salut, civisme, expressió i comunicació, llibres i lectura, ambient i sostenibilitat i tecnologies de la informació i la comunicació.
Si vols llegir el tros de la guia que més t'interessi clica guia en català o guia en castellà. Pots trobar-hi, per exemple, què preocupa quan els fills i filles tenen entre 0 i 6 anys, què diuen els i les professionals d'aquests nens i nenes d'aquesta edat. Ah! Però també hi són els altres, els i les més grans.

- Mira, t'en deixo un tast:
L’infant de 3 a 6 anys viu una etapa orientada cap a si mateix, de reflexió, de qüestionament de tot el que ha après fins ara, de dubtes, d‘inseguretat.
Viu un període subjectiu amb un fort conflicte interior, que moltes vegades li crea problemes de relació amb els que l’envolten. Es pot iniciar amb una forta oposició a tot allò que li plantegen els
adults, tant si són els pares i mares, com els avis i àvies o els mestres i les mestres, amb rebequeries, plors, respostes negatives a totes les propostes que li fan, etc. Després d’uns mesos de passars’ho malament, tant ell com els altres, inicia una forma de cridar l’atenció més adaptada a l’entorn, però encara com a manifestació del seu malestar interior i social. Més endavant ja reacciona millor, ...
Si en vols saber més, ja ho saps clica les paraules guia en català o guia en castellà.
Consell Escolar Municipal de Barcelona

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...