dimecres, 17 d’octubre del 2007

17 d'octubre, cicle mitjà

  • Aquesta tarda per tres persones del grup ha estat una mica desmemoriada. La planificació que havíem fet no ha funcionat. Haurem de tornar a recomanar que mengin "cues de pansa" o que facin servir més l'agenda. (Clica aquí i sabràs qui!)
  • Avui hem quedat que el dia 7 de novembre (el 31 és el dia de la Festa de la Tardor, la Castanyada, la magosta a Cantabria o el magosto a Galícia, en anglès ... tothom ho sap! ) la Cristina presentaria el llibre Els monstres monstruosos i en Fernando encara no sap quin serà, però segur segur que ens agradarà. Ambdós ja s'ho han apuntat a l'agenda!
  • Després hem escoltat dos contes curts: La solució i Tres llibres de Coses que passen cada dia. Ah! I l'Ernest. I al final a partir de trossos de textos del llibre El segrest de la bibliotecària hem recordat com estan ordenats els llibres d'imaginació que tenen el gomet roig, l'ús del carnet a les biblioteques,...

2 comentaris:

Gabriela ha dit...

A León la festa de tardor és San Froilán, el 4 d'octubre, es mengen avellanes i castanyes. Després, la nit abans de l'1 de novembre, Tot Sants, també es mengen castanyes i dolços de massapà que s'anomenen "Huesos de Santo" i unes truites dolces "Fijuelos" que poden portar sucre, mel, melmelada,... La meva àvia també feia dolços amb forma de flors i caramels. Per "asar" castanyes feiem servir una paella foradada que escalfàvem a la cuina de llenya, que estava fora de l'edifici principal a un "guarichi" o petita caseta al pati. (Per cuinar cada dia utilitzavem la cuina de carbó, a la cuina de casa)

Montse ha dit...

Gràcies, Gabriela per complementar aquesta entrada. He descobert coses noves.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...