dimarts, 8 de gener del 2008

CARLOTA , col.lecció de llibres d'art

Fa pocs dies vaig posar aquesta entrada:
*
Avui estem d'enhorabona perquè comença una nova col.laboració, la de Meritxell Serradó, mare de la Mar de 1r. A partir d'ara, de tant en tant, podràs llegir, per exemple, recomanacions de llibres d'ART com avui i d'altres sorpreses que ja aniràs descobrint.

A James Mayhew l'apassiona implicar els nens i les nenes en el món de la música i de l'art.
Ha escrit i il·lustrat molts contes sobre art.

El primer va ser “EL MUSEU DE CARLOTA”. A partir d’aquí va desenvolupar una col·lecció de contes amb la mateixa protagonista. James ens explica les aventures de Carlota visitant museus on coneix obres de diversos estils pictòrics, entra dins dels quadres i coneix els seus protagonistes. En cada conte veiem 5 quadres. Estan traduïts al castellà i al català per Ediciones Serres.

CARLOTA I ELS BANYISTES (Puntillisme) En un calorós dia d’estiu, Carlota contempla el quadre “Banyistes a Asnières” i no es pot resistir a entrar, comença a esquitxar-ho tot i l’aigua surt del quadre. Com aconseguirà parar la inundació del museu? Per a fer-ho visitarà també el quadre “Tarda de diumenge a l’illa de la Gande Jatte” i “El port de Honfleur”, tots tres de Georges Seurat, creador del puntillisme, i dos obres més de Camille Pissarro i Paul Signac.

CARLOTA DESCOBREIX ELS IMPRESSIONISTES (Impressionisme)

- Oi que seria bonic prendre algunes de les flors com les que pintaven Monet, Renoir o Degas i regalar-les a l'àvia?
CARLOTA I LES LLAVORS DE GIRA-SOL (Postimpressionisme)
La Carlota
vol agafar unes llavors de gira-sol del quadre de Van Gogh, però fa caure el gerro sense voler i les flors queden esbarriades pel terra del museu. De seguida rep l'ajuda de Mimí, una nena d'un quadre veí, però quan entra a l'escena Zazou, el gosset de la Mimí..., el desastre pren insospitades proporcions.

CARLOTA I MONA LISA (Renaixement italià)
Per què somriu la Mona Lisa? La Carlota vol esbrinar-ho i és per això que s'introdueix al quadre de Leonardo. Però en realitat la Mona Lisa no és gens feliç i la Carlota mira d'animar-la... amb uns resultats espectacularment desastrosos.

CARLOTA I LA PRINCESA ESPANYOLA
Carlota es vol disfressar de princesa i la seva avia li suggereix fer una visita al museu per buscar la inspiració que li falta.

(Velázquez, Goya i Murillo)

Si voleu més informació sobre cadascun d’aquests contes: CARLOTA

per Meritxell Serradó

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Ja estic esperant la propera informació sobre llibres d'art!!
Senyor i

Montse ha dit...

I jo! Que bé, no?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...