dimarts, 15 de gener del 2008

El món del cinema

- Sabeu com podem enganyar els nostres ulls? És fàcil, hi ha moltes joguines òptiques com el folioscopi, el zoòtrop, el traumàtrop i d’altres amb els quals mitjançant imatges fixes (com una foto o un dibuix) mogudes molt ràpidament enganyem els nostres ulls i ens sembla que són imatges en moviment.
Així és com es fan els dibuixos animats, amb 24 imatges (fotogrames) per cada segon.

- Si voleu veure il·lusions òptiques a dojo psicoactiva en trobareu moltes i l'edu 365.cat a novetats anteriors, també.

COL·LECCIÓ: LA GRAN BIBLIOTECA DE LES TRES BESSONES

Aquesta col·lecció (llibre + DVD) explica als nens i les nenes les aventures que comparteixen l'Anna, la Teresa i l'Helena amb personatges de novel·la, de llegenda o d'històries reals. Aquests llibres també contenen una segona part, titulada "El racó dels savis", que pretén acostar als més petits, d'una manera amena i entenedora, la història real de tots aquests personatges que han conegut les Bessones en les seves aventures. A més a més, també hi trobem una part de vocabulari i de coses curioses.

EL MÓN DEL CINEMA

L’Avorrida ha enviat la Teresa a París, a l’estudi de Louis i Auguste Lumière, dos germans que fabriquen un cinematògraf, un aparell que projecta imatges. L’Helena ha viatjat fins als Estats Units! on treballen Edison i el seu ajudant Dickson, que fan experiments amb una pel·lícula molt sensible, transparent i perforada per les bandes que es guarda en una bobina. L’Anna és en una funció d’il·lusionisme que fan en un conegut teatre Parisenc, on George Méliès ha tingut la genial idea de convertir el cinema en un espectacle! El racó dels savis, parla de molts dels aparells antics que van precedir les càmeres de cinema actuals i com era el cinema que veien els nostres rebesavis.
Dins d’aquesta col·lecció, altres llibres relacionats amb l’art són:
- GUTENBERG
- VELÁZQUEZ
- VINCENT VAN GOGH
- EL TALLER DE GAUDÍ
Un altre dia us els explicaré,
per Meritxell Serradó


Optical toys-Victorians toys (Au, que ja sabeu què vol dir, o no?)
- Què és el
folioscopi, el zoòtrop o el traumàtrop?

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Meritxell: no puc entrar a les webs que proposes.
Si aneu per Girona no deixeu de visitar el museu del cinema de la ciutat.
Senyor i

Montse ha dit...

Apreciat senyor I, la Meritxell m'ha enviat els enllaços correctes. però jo quan he posat els enllaços els he "tallat" sense adonar-me. I jo tenia pressa i ja diuen "Vísteme despacio que tengo prisa".
Ara falta connectar bé l'enllaç de l'edu, però en aquest moment no va.

Anònim ha dit...

Moltes gràcies Montse.
Senyor i

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...