dimarts, 22 de gener del 2008

Les filadores de Velázquez

Al veure que el senyor i ha presentat l’ofici de filadora, m’ha vingut al cap el quadre “Les filadores” de Velázquez. “La Gran Biblioteca de les Tres Bessones” dedica un llibre a aquest pintor.
En aquesta història la bruixa Avorrida envia les Tres Bessones al palau del rei Felip IV, on coneixen el gran Velázquez, el pintor de la Cort. El rei està molt enfadat perquè no li agrada com el pinten i prohibeix que el retratin. Velázquez s’empesca una manera perquè aquest surti en el quadre “Les menines”, sabeu trobar-lo?

El racó dels savis ens parla de la vida de Velázquez i de les seves grans obres, i de El Prado, un dels museus de pintura més important del món.

A les coses curioses ens expliquen, entre altres quadres, el de “Les filadores” on veiem dones filant, però representa un episodi de la Faula d’Aracne on una noia que teixia molt be, un dia va ofendre la deessa Minerva quan, en un dels seus teixits va gosar representar Júpiter, el pare de Minerva. Enfadada li va fer malbé el teixit i va convertit la noia en una aranya.
per Meritxell Serradó

1 comentari:

Anònim ha dit...

Gràcies Meritxell,ara tenim molta més informació sobre filadores!
Atentament
Senyor i

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...