divendres, 11 de gener del 2008

Ètiques per un món complex / El viaje al amor

La Gabriela recomana:

Ramon Alcoberro
Editorial Pagès editors, Lleida 2004
No és un llibre de lectura difícil, com podria semblar pel seu títol, és planer i de llenguatge fàcil.
Estem davant d'un manual d'ètica aplicada, amb vocació de ser divulgatiu, que ens ajuda a reflexionar sobre la responsabilitat i la moral en un món cada dia més global.
Si no teniu temps per llegir-lo sencer, recomanaria els capítols dedicats a la Bioètica i a l'Ètica ambiental. Allí els conceptes de sostenibilitat, responsabilitat, deep ecology,... apareixen clars i despullats de superficialitat. Imprescindible llegir la pàgina 127, a on apareixen els vuit punts de la deep ecology, i una interessant reflexió sobre l'aproximació que fan les cultures del sud d'Europa a la natura i la relació que estableixen amb la mateixa.
Ed. Destino, Barcelona 2007
(També existeix la versió catalana)
Aquest és un llibre sorprenent i inesperat, del que no es pot desvetllar res... Molt recomanables els capítols 4 i el 6, així com la fórmula final per medir la nostra capacitat per estimar. De caràcter divulgatiu, ens dona les pistes per entendre perquè certes relacions són posibles i d'altres no podràn passar del terreny de la imaginació. Molt en la línia Punset, si us agrada en Redes, o heu llegit alguna cosa d'ell i us ha enganxat, aquest llibre farà que la nit sigui molt curta...
Blogs i webs relacionats
per Gabriela Belinchón

5 comentaris:

locarles ha dit...

Aquest blog és un no parar: quan no llegeix l’Iris o fa la Mireia i sinó al dia següent ho fa l’Alex. Altres dies hi participa la Meritxell, la Gabriela, el senyor I, ... En fi, que un no dona l’abast.

Fa goig tenir un blog tant interactiu i participatiu.

Pare de l'Adrià i la Mireia

Montse ha dit...

Tens raó, Carles, un no dona l'abast. Però ara estem reutilitzant un joc que vam penjar el 30 de juliol del 2007 i va de primera tenir coses al "rebost".

Montse ha dit...

Explico "un no dona l'abast": vol dir que falta temps per aprofitar-ho tot.
Són molt benvingudes totes les col.laboracions. Això dóna vida a la biblioteca.

Anònim ha dit...

Bona nit des de Vilafranca. Sóc en Florenci i m'agrada la poesía visual, també la normal y també la poesia matemàtica. En aquest institut també ens preocupa la bona lectura, la matemàtica i més enllà la poesia. La professora de matemàtiques, Conchi Hito ha creat el blog "contes matemàtiques per a tothom", per lligar una mica matemàtica y poesía. Els contes escrits són bonics com també ho és tot el que heu fet al vostre blog. El més bonic de tot són les lectures dels nens: admirables, sencilles i sensitives. Tota una bona, innocent i delicada música per l'esperit. us felicito de debó. També aquest recordatori del estimat poeta ÁNGEL GONZÂLEZ. Una carinyosa salutació des de Vilafranca novament. Florencio.

Montse ha dit...

Moltes gràcies, Florencio.
Ens ha agradat molt el teu comentari. la Gabriela aviat et dirà alguna cosa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...