dimarts, 24 de juny del 2008

Faristol estiu 2008

La Mercè A., fa dies, em va passar el suplement Faristol estiu 2008. Són vuit pàgines plenes de bons suggeriments lectors per a tota la família.
M'han cridat l'atenció més d'un article i més d'una ressenya. Però n'hi ha un que en Joan Portell Rifà titula La conca del riu Lector i que ja surt referenciat en blocs com http://tirantalcap.blogspot.com
i http://www.bibgirona.net/salt/pares/planes/llegir.htm
Si cliques la imatge pots llegir què pot fer una família per a fer arribar una criatura lectora des de la Serra del futur lector (gestació) passant per la família , pels centres educatius, per la biblioteca, per l'Estany del lector adolescent, pel Desert de la ignorància, pel Salt del lector autònom fins el Mar dels Lectors.
Als 3 anys hi diu:
"En les aigües del curs lector encara hi manquen més sediments: la biblioteca, i fer-ne el carnet! Aquest lector en formació ha de participar, des de ben petitet, en les "Hores del Conte", en projectes com el "Nascuts per llegir" o formar part dels premis literaris per a joves lectors com són l'Atrapallibres o el Protagonista Jove".
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...