dimarts, 14 d’octubre del 2008

Reflexions

Mira, jo en aquest blog no acostumo a posar escrits reflexius o "personals" però aquesta vegada faig una excepció. Tinc ganes de parlar de la feina que es proposa per fer a la biblioteca i de les reaccions de qui l'ha de fer. La biblioteca pot ser "el cor de l'escola" però tot i que s'hi pot aprendre totes les competències de les àrees curriculars no és una àrea estrictament.

- T'ha passat mai que prepares una cosa amb il.lusió, amb ganes, amb tots els ets i uts - bé, quasi tots, sempre es pot millorar- i pensant que anirà bé i no t'hi va?
- Has preparat un menjar i se t'ha socarrimat?
- Has pensat una activitat per a fer durant l'estona de biblioteca amb la meitat de l'alumnat gran de l'escola i s'han escolat els minuts i ets conscient de que no has aconseguit el que volies i, a més a més, la majoria del grup ha perdut el temps?
- T'has passat l'estona intentant que els uns -pocs, per sort- respectin als altres i els deixin treballar, callin quan toca i no quan volen, deixin participar a la resta de membres del grup i no vulguin ser sempre els protagonistes,...?
- Has passat un cap de setmana donant voltes, de tant en tant, sobre aquest tema? Has revisat les activitats que has programat per a que s'aconsegueixi:
  • fer créixer el gust per la lectura
  • l'accés i el bon ús de la informació
  • la formació d'usuaris
  • ...
I tot això intentant que, a més a més d'aprendre, gaudeixin de la seva estada a la biblioteca, siguin autònoms, responsables, treballin BÉ i no només deixin passar el temps,...
Doncs, mira ja ho he escrit. No sé quants dies ho deixaré penjat. Potser fins que hagi fet una auto reflexió una mica més profunda.
I per acabar:
Menys mal que aquesta tira còmica d'en Calvin i en Hobbes que diu:

Calvin: M'he llegit el llibre de la biblioteca que em vas agafar.
Mare: I què t'ha semblat?
Calvin: Realment m'ha fet veure les coses d'una altra manera. M'ha donat molt en el que pensar.
Mare: M'alegro que ho gaudissis.
Calvin: M'està complicant la vida. No me n'agafis cap més.

... no té raó, oi, en Calvin? O sí?

- Ai! Demà serà un altre dia!

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Un mal dia?
No llancis la tovallola, segur que demà anirà millor!
Molts ànims!!!!!!!!

Montse ha dit...

Meritxell, no llanço la tovallola però, a vegades, m'agradaria tenir una vareta màgica i fer que "s'encantessin... llegint un llibre".
M'agradaria que, com diu el cartell del dia de les Biblioteques pel dia 24 d'octubre, la biblioteca els il.luminés.

Darabuc ha dit...

Passa, passa, i tant que sí. I a sobre, com els nanos tenen una franquesa encisadora... també tenen una franquesa terrible. I si tenen un mal dia, si no s'enganxen, si no entren i es queden en el seu món i a disgust amb el d'aquí... es fa difícil. Perquè ells no saben la feina que hi ha al darrere, poden ser molt cruels. I que també siguin maquíssims i genials i capaços de desvetllar tota classe de sentiments positius no treu que hi hagi dies dolents.

Petons

Montse ha dit...

Gonzalo, fa dies que et volia dir "bon curs". Et llegia sense escriure't.
Hi ha dies de tot, tens raó. Però avui espero, amb ganes, les sessions de demà a la biblioteca. Escoltaré, escoltaré i també desitjo que m'expliqui, m'escoltin i ens entenguem. L'alumnat més gran va ser petit amb mi, dos anys, i... han construït part dels meus bons records.
Petons i gràcies per les teves paraules.

Darabuc ha dit...

Jo també llegeixo molt sense necessitat de dir sempre un mot. De fet, probablement llegir invita tant a la reflexió com al diàleg. No hi sé veure res de dolent.

Ah, que disfruteu de les jornades de contes.

Montse ha dit...

Gràcies, Gonzalo.
Ens sentim acompanyats.

A més a més dels migdies amb contes, dilluns i dimarts hi haurà, com des de fa anys per la festa de la tardor, dos dies dedicats a explicar contes i a escoltar-ne. Cada classe en prepara un i per grups l'expliquen als altres cursos, exceptuant segon de cicle inicial, que obre la festa de la castanyada i l'explica a tota l'escola.
Penso que fem una festa molt maca perquè també cuinem i mengem!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...