dissabte, 22 de novembre del 2008

Europeana


"La Unió Europea dijous va llançar la seva biblioteca digital Europeana, que permet accedir a dos milions d'objectes culturals de biblioteques, museus i arxius de tots els estats membre. La meitat del contingut de la biblioteca prové de França, l'estat membre més avançat en matèria de digitalització, mentre que Espanya només aporta l'1,4% dels fons, que vénen de la Biblioteca Nacional.

La cerimònia de presentació d'Europeana es va celebrar abans d'ahir a la Biblioteca Reial de Bèlgica en presència del president de la Comissió, José Manuel Durao Barroso, i de la majoria de ministres de Cultura de la UE, entre ells l'espanyol César Antonio Molina.
La idea d'una biblioteca digital europea va ser llançada l'abril del 2005 per diversos països europeus, encapçalats per França, per competir amb una iniciativa semblant del cercador estatunidenc Google. Google ha fet públic aquest dimecres un comunicat en què dóna la benvinguda a Europeana i subratlla que es tracta d'un projecte complementari a la seva pròpia eina de recerca de llibres". (via: http://www.europapress.es/)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...