divendres, 24 d’abril del 2009

Chillida a Lleida.

A partir del proper dijous 30 d'abril podrem gaudir al Caixa Forum de Lleida de l'exposició Chillida 1980-2000. El seu fill Ignacio és el comissari de l'exposició i el director de l'Àrea Obra i Artística del Museo Chillida-Leku. El dia abans donarà la conferència inaugural 1980-2000: temas fundamentales en la obra de Chillida.
Voldria recomanar-vos una pel·licula -editada també en DVD-, i un llibre de la seva filla Susana que ens ajudaran a comprendre al gran escultor.
Chillida El Arte y los Sueños és l'obra amb la que Susana Chillida va culminar un doctorat a la Universitat de Columbia de Nova York. La filla darrera de la càmera ens ensenya la forma de treballar i de plantejar-se les coses que tenia el seu pare; un dels millors escultors del segle XX. La pel.licula ens permet descobrir el procés creatiu amb unes imatges de gran bellesa.
El llibre Chillida,el Arte y los sueños. Memoria de las filmaciones con mi padre. ens presenta els motius, la recerca de col·laboradors , els moments d'angoixa, les reflexions al voltant d'aquesta pel.licula. Editat l'any 2003 per el Servicio Editorial de la Universidad del PaisVasco, és un llibre molt recomanable per aquells que voleu conèixer més a fons a l'Eduardo.
Atentament.
Senyor i

3 comentaris:

Meritxell ha dit...

Apreciat senyor i:
estic anhelant veure aquesta exposició, de moment al vestíbul podem contemplar dues obres en paper i una escultura. Potser vosté, que no se'n perd ni una, ja les ha vist, oi?

Senyor i ha dit...

Apreciada Meritxell:
Li recomano una visita al Museo Chillida-Leku, li puc assegurar que gaudirà molt.
Atentament.

Senyor i ha dit...

Apreciada Meritxell:
Abans he oblidat contestar la seva pregunta. Si ja les he vist.
Atentament.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...