diumenge, 19 d’abril del 2009

Nissaga d'hostalers.

Aquesta passejada era molt especial. Molts cops havia estat a Poblet, però era la primera vegada que podria entar a la Biblioteca del Monestir i ensenyar-la als nens i nenes de l'escola. A les 11 Fra Xavier Guanter, el bibliotecari del monestir, m'esperava. Com que m'agrada ser puntual, i volia caminar una mica pel paratge del bosc de Poblet, vaig sortir de Lleida aviat.
El paissatge és fantàstic i després d'una bona caminada vaig passar per la Font de l'Abat Siscar per beure les aigües de ferro i de magnesi.
Tenia una mica de gana, per això vaig entrar a l'Hostal Fonoll. El cinquè Miquel de la nissaga dels Fonoll, em va explicar l'ofici que fa més de 150 anys fa la seva família. L' Hostal Fonoll de Poblet s'ha dedicat des de el seu origen a l'atenció dels viatgers. És una masia catalana datada aproximadament l'any 1600, i ha tingut els noms de "Mesón del Monasterio" o "Cavallerisses del Real Monestir de Poblet".
Va començar aproximadament l'any 1835 amb el senyor Francisco Fonoll, i una colla de Miquels Fonoll han continuat amb la passió per la cuina i hostatgeria. Miquel Fonoll Calbet (1855), Miquel Fonoll Callau (1877), Miquel Fonoll Solé (1907), Miquel Fonoll Roselló (1945 ), Miquel Fonoll Vericat (1976) i Miquel Fonoll Rocamora (2002).

Quan el Miquel Fonoll Vericat m'explicava anècdotes de la feina, va entrar el seu fill de set anys, Miquel Fonoll Rocamora, i la seva simpatia deixava clara la continuïtat de la nissaga dels hostalers Fonoll de Poblet.
Agraeixo les explicacions al Miquel i que abans de marxar em regalés una fotografia de la nissaga hostalera.
- Adéu i gràcies Miquel. No puc fer tard a la cita amb el bibliotecari.
Nens i nenes molt aviat al blog podreu descobrir els secrets de la Biblioteca del Monestir de Poblet.
Atentament.
Senyor i

2 comentaris:

http://bibliotecaceipdulcineadeltoboso.blogspot.com/ ha dit...

Me gusta vuestro blog, os visitaré
a menudo.
Ahora desde mi blog tenéis una invitación en la cdena de los ocho deseos.
http://bibliotecaceipdulcineadeltoboso.blogspot.com/
Os espero en el país de los deseos.
Un saludo, Isabel

Montse ha dit...

Fantàstic!
Esperaré amb una "tranquil.la" impaciència la continuació dels viatges a Poblet.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...