dimarts, 9 de juny del 2009

El mes de les cireres

El mes de las cerezas, és un article que el sr. Antoni Puigverd ha escrit a l'Opinión de La Vanguardia, el dilluns 8 de juny:

..."Neil Postman, el sociòleg que millor ha estudiat la infància, sostenia que en el món actual l'infantesa ha desaparegut. La televisió ha acabat amb tots els secrets del món adult, deia. Sense secrets, la innocència desapareix i sense ella no hi pot haver infantesa. En el seu llibre més famós, La desaparición de la infancia, Postman explicava com han estat ensorrades les muralles informatives i vivencials que en d'altres temps separaven la ingenuïtat infantil del descarnat coneixement adult. Han desaparegut els filtres que la família i educadors col.locaven per a controlar l'accés al coneixement i a la vivència per part dels dels nens de tot el que fa referència al sexe i al treball, a la vida i a la mort, a la violència i a l'amor. Han desaparegut arrossegats per l'imparable diluvi d'imatges. La televisió (que va obrir un camí convertit per Internet en autopista) introduí dins de les cases tot tipus d'anècdotes, situacions, paraules i experiències a les que el nen accedia lentament, a través del distribuïdor familiar i escolar. Per si fos poc, el prestigi intel.lectual del mestre (així com el dels pares i avis) desapareix en el precís instant en que el nen se sent més expert que els adults en el maneig dels artefactes tecnològics. Quan el nen no era encara l'adult baixet que és ara, acceptava amb ingenuïtat l'existència d'una frontera artificial i educativa: la que separava les obligacions del curs de la despreocupació de les vacances. El nen actual també accedeix al cinisme, també sap jugar, com polítics i votants, amb la doble moral. Suspenc, i què?
...
Penso que val la pena llegir l'article sencer. A mi m'ha fet pensar encara més del que s'acostuma a pensar aquests últims dies de curs quan comences a sentir l'enyorança pel grup que se'n va i la il.lusió pel que vindrà.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...