dissabte, 27 de juny del 2009

Un vehicle estrany....

Passejant sota una fina pluja em crida l'atenció un edifici situat a la cantonada del Passeig de Sant Gervasi amb l'Avinguda Tibidabo. Encara que el seu estat actual és una mica lamentable, no amaga que en el seu moment va ser una construcció de gran bellesa.Sembla que en qualsevol moment una persona molt elegant sortirà per mirar la ciutat des de algun dels seus balcons.
Com sempre comento, nens i nenes, la curiositat ens fa descobrir moltes coses. Per això pregunto i molt amablement m'informen que estic mirant l'antic Hotel La Rotonda, inaugurat l'any 1.918 com a Hotel Metropolitan. Aquest hotel va ser un dels més luxosos de Barcelona . L'arquitecte, Adolfo Ruiz Casamitjana ,va fer aquest edifici per encàrrec del farmacèutic Salvador Andreu i Grau.
Als anys 70 va deixar de ser hotel i es transformà en hospital per a malalts terminals. Actualment pertany a una immobiliària que en farà una rehabilitació per transformar aquest edifici en oficines de luxe. Sabran conservar la màgia que ens transmet al contemplar-lo ?
El meu informador m'ensenya una fotografia molt antiga on puc veure clarament "La Rotonda" i un estrany vehicle que comença a enfilar l'Avinguda del Tibidabo.
Fotografia: fotosdebarcelona barcelona.com/blog
No és un cotxe,ni un autobús.Tampoc sembla un tren...Mentre em trenco la closca sobre aquest artefacte, començo a pujar per l'avinguda del Tibidabo i un soroll fa que em giri. No ho puc creure! L'estrany artefacte de la fotografia està pujant!
Com pot ser que encara funcioni? Qui s'encarrega de reparar-lo? Al mig de l'Avinguda veig que hi ha vies, però estic segur que no és un tren.
Algú em pot ajudar?
Atentament.
Senyor i

7 comentaris:

isabel ha dit...

¡Qué maravilla!.Con sólo mirar esos balcones alguna historia entre mágica y tenebrosa está fluyendo en mi cabeza.Dudo que las oficinas conserven el mismo encanto.
Un saludo,Isabel
http://bibliotecaceipdulcineadeltoboso.blogspot.com/

Senyor i ha dit...

Yo también lo dudo Isabel.
Un saludo.

isabel ha dit...

Ha sido estupendo conoceros me habéis enseñado mucho
Os deseo felices vacaciones , a tí Montse y a Senyoryo .YO las tomo mañana.
Si acaso os hiciera falta una maleta osregalo la mía,¡ es mágica!
Si venís por mi tierra no olvidéis
pasar una noche inolvidable sentados en una butaca del Corral de Comedias y pasear por las calles de Almagro .
Un saludo.Nos vemos.
Isabel
http://bibliotecaceipdulcineadeltoboso.blogspot.com/

Senyor i ha dit...

Gracias Isabel.
Felices vacaciones.

Ismail ha dit...

Senyor i, dígale a Montse que pase unas buenas vacaciones, que las tiene bien merecidas. Y usted también, pero creo que es mejor que atienda al blog, pues Mario aún seguirá por aquí...
Un gran abrazo

Senyor i ha dit...

Un abrazo Ismail.Transmitiré a Montse su encargo.Le deseo unas buenas vacaciones.
Mario seguiremos en contacto...
Atentamente

Senyor i ha dit...

Otro beso para vos.
Atentamente

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...