dijous, 17 de setembre del 2009

Culleraires.

Fins al proper diumenge 20 de setembre a la Sala Montsuar de l'Institut d'Estudis Ilerdencs, podeu descobrir una petita joia lleidatana: la Vall de Lord.
Aquesta vall situada a la part superior dreta de la comarca del Solsonès neixen el rius Cardener, Aiguadevalls i Aiguadora, i té com a capital Sant Llorenç de Morunys.
L'octubre del 2007, al blog ja vam parlar de la Vall de Lord a l'entrada Oficis de la Vall d'Ora on els nens van descobrir la serradora de ca l'Ambròs.
Si visiteu l'exposició veureu que ens parla d'oficis antics: la manufactura del drap, el guix emmotllat, culleraires, esclopers, barralers, pastors,...
Volia parlar-vos dels culleraires, els artesans que amb les seves eines i la fusta de boix fan culleres, forquilles,.... Podeu veure exposades les eines que utilitzaven a l'últim taller local, donatiu d'en Ramon Ferrer Castella alies "Candeles".
Encara queden alguns culleraires. El passat divendres 11 de setembre al mercat de Montmajor, al Berguedà molt aprop de la Vall de Lord; els podies veure feinejant i fent màgia amb les mans, les eines i la fusta de boix.

Els culleraires, un ofici que desapareix.
Atentament.
Senyor i
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...