dissabte, 5 de setembre del 2009

LIBRIS

Kungl. biblioteket és la responsable de coordinar i desenvolupar el subministrament d'informació per a l'educació superior i l'investigació a Suècia. Aquesta és la tasca principal del Departament de Cooperació Nacional, que autoritza l'ús de recursos electrònics, revistes científiques, bases de dades. També s'encarrega de donar suport a la publicació electrònica en el món acadèmic.
El Departament de Cooperació Nacional promou la integració dels serveis de biblioteca en les activitats educatives de les universitats. La KB és també responsable de l'explotació i el desenvolupament dels sistemes LIBRIS. Un dels nous serveis és Samsök un portal de biblioteca dissenyat per ajudar als investigadors i els estudiants a buscar dades a Internet.
Una altra innovació és el LIBRIS Uppsök , un servei de recerca de treballs académics publicats per les universitats sueques i escoles d'educació superior.
El nucli dels sistemes LIBRIS és el Catàleg Col·lectiu Nacional de les biblioteques de recerca de Suècia que ha estat en funcionament des de 1972.Des de 1997, utilitzant internet mitjançant el programa LIBRIS WebSearch podem disposar de 5 milions de titols corresponents a més de 300 biblioteques sueques.
Al 2008, mitjançant el programa LIBRIS WebSearh, va començar Libris préstec interbibliotecari. És un servei central utilitzat per més de 1600 biblioteques de Suècia i altres països nòrdics .
Impressionant!
Atentament.
Senyor i
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...