dijous, 3 de setembre del 2009

Manuscrits a la KB.

Els manuscrits que podem trobar a la Kungl. biblioteket (KB) tenen una temàtica molt variada i gairebé ens parlen de diferents àrees culturals durant dos mil·lennis. El manuscrit més antic de la Biblioteca Nacional Sueca és un papir. Hi ha manuscrits medievals en islandès suec dels segles XVII i XVIII.
Les piles de manuscrits de la Biblioteca Nacional contenen no menys de 4000 metres d'aquests escrits. Els manuscrits han arribat a la KB a través de compres, regals i com a botí de guerra.

Molts dels manuscrits medievals importants van arribar a Suècia com a botí de la Guerra dels Trenta Anys. Cal destacar el Còdex del segle XIII Gigas - the devil's Bible ( La Biblia del Diable).
A la reina Cristina se li va comprar un gran nombre de manuscrits, dels que destaquen al de Villon del segle XV , i un manuscrit escrit per Marco Polo cap al 1350.
També tenen uns magnífics manuscrits dels Quatre Evangelis escrits a Canterbury l'any 750, i que van ser regalats a la KB gairebé 1000 anys desprès ( al 1705) per Johan Gabriel Sparwenfelg.
Com podeu veure, nens i nenes, aquesta biblioteca està plena de tresors.
Atentament.
Senyor i

1 comentari:

Mario Aller ha dit...

En el blog de Ismail hay una imagen que nos enviasteis,
http://escoladeismail.blogspot.com/2009/09/o-final.html

También aparece en Contomundi, pero hablaremos mucho más de vosotros, mucho más...

Saludos

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...