dissabte, 17 d’octubre del 2009

I Jornades de Biblioteques Escolars de les comarques de Lleida

Avui és un dia molt especial per les comarques de Lleida. Aquestes primeres Jornades que pretenen oferir un ampli ventall de possibilitats per al treball de la lectura en les diferents àrees curriculars i en diferents espais del centre han aconseguit, sota el meu punt de vista, l'objectiu que pretenien. El sol fet de veure la il.lusió i les ganes de fer bé les coses que l'equip que les ha preparat mostrava i el nombrós número d'assistents ja de per se és un factor decisiu.

M'he sentit molt acompanyada per la Teresa i la Dolors de les biblioteques de l'escola. Amb elles, amb en Gerard i amb la resta del personal del centre i les famílies que col.laboraran amb nosaltres aquest curs, intentarem que algunes de les coses que s'han proposat es facin realitat.

Escoltar al senyor José Garcia Guerrero, Coordinador Provincial del Plan de Lectura Y de Bibliotecas Escolares de la Consejería de la Junta de Andalucía en Málaga, a més a més d'un plaer, m'ha servit per pensar que la nostra escola segueix un dels camins més adequats per aconseguir que la Biblioteca sigui
un recurso educativo del que todos los centros han de disponer para poder desarrollar el currículo y el proyecto educativo. Por tanto, los servicios y programas que la biblioteca ofrece y articula están vinculados al desarrollo curricular y al plan de trabajo del centro. La naturaleza de la biblioteca es fundamentalmente de índole pedagógica ya que su uso ha de hacerse en el tiempo lectivo para beneficio de todos y como consecuencia de una actividad y una necesidad que emana del proceso de enseñanza/aprendizaje.Toda la acción de la biblioteca escolar como centro de recursos para la enseñanza y el aprendizaje está encaminada a apoyar, favorecer y enriquecer el desarrollo de la programación docente. En consecuencia, la biblioteca es un recurso subsidiario de la institución educativa. Esto es vital para entender las peculiaridades de las bibliotecas de los centros docentesLa utilización de la biblioteca escolar concierne a todas las áreas, a todas las actividades escolares, a todos los programas en los que está implicado el centro para poder desarrollar su proyecto educativo...
http://www.facebook.com/note.php?note_id=17686130976

He assistit al Taller que en Pep Molist ha fet sobre l'àlbum il.lustrat. Hi he anat perquè els àlbums il.lustrats em fan, sovint, més pessigolles als dits i a la ment que d'altres tipus de llibres perquè per ells mateixos motiven la lectura, el pensament, l'observació,... I també perquè sabia que tornaria a casa amb un desig molt fort de comprar-ne alguns que jo no coneixia. Així ha estat.

A la conferència d'en Jaume Centelles quasi m'ha semblat sentir que El petit Príncep de Antoine de Saint-Exupéry havia tornat.

Aquestes Jornades m'han servit per trobar a algunes persones que fan un excel.lent treball com na Mònica Badia del Ceip Mare de Déu del Remei d'Alcover i que més d'una vegada ens acompanya al nostre blog.

I he descobert una de les passions d'en Juan Antonio Soler que m'ha deixat bocabadada sobre els llibres del Petit Príncep en diferents idiomes. Però aquest fet es mereix una entrada a part que ja faré i potser amb la seva col.laboració. Perquè cada llibre té la seva història i a mi m'agrada que m'expliquin històries interessants.


12 comentaris:

Mònica B. ha dit...

A mi també m'ha encantat tornar-nos a trobar, Montse. Com ja t'he dit abans, m'encantaria poder venir un dia a la vostra biblioteca i que m'expliquessiu un munt de coses.
He quedat parada de veure l'enorme esforç de coordinació que feu a les comarques de Lleida: es necessari l'esforç de tots i cadascun de vosaltres per poder tirar endavant un projecte tan important.
Ara mateix anava a fer una entrada al bloc per explicar a les nostres terres el bé que treballeu!
Una abraçada,
Mònica
El racó de la biblioteca

O Segrel do Penedo ha dit...

Felicidades por esta gran noticia. Nosotros, qué casualidad, celebraremos las "Xornadas de Bibliotecas Escolares de Galicia" bajo el lema "Nuevas Lecturas, Nuevos Lectores" el próximo fin de Semana en Santiago y disfrutaremos, entre otros fantásticos ponentes, de vuestros paisanos Daniel Cassany y Glória Durban.
Las Bibliotecas Escolares abriendo caminos!!
Un abrazo desde Galicia

Montse ha dit...

Loly, vosotros sois pioneros y pioneras de las Bibliotecas Escolares. Yo he aprendido de y con vuestros blogs de biblioteca.
Gracias.

Mariona ha dit...

la veritat és que ha estat un matí molt bo. Jo he participat com ponent i el tracte ha estat exquisit. M' hagués agradat conèixer, segueixo el teu blog de fa temps , és força enriquidor. Des de Tamarit molts carinyos.

Montse ha dit...

Mariona també m'hauria agradat participar en el Taller de Lectura en família. El que em passa és que a mi sempre m'ha semblat que no sabria fer bé la feina que feu. Havia escoltat una explicació d'aquesta experiència i em va provocar admiració.
Quan arribem les dates del "Leer Juntos" sempre penso...hi aniré i... encara no ho he fet!
Gràcies pel teu comentari.

Encarna ha dit...

Que per molts anys es puguin celebrar jornades sobre biblioteques escolars, i ens serveixin per a compartir experiències i aprendre un munt de coses sobre la lectura i els llibres. Montse: per què no publiques al blog la llista d'àlbums que us va presentar en Pep Molist?

Sàlvia ha dit...

Que interessant aquest tipus de trobades i encontres. M'encanta. Des de l'escola s'esta fent tant i tant pel foment lector que es necessiten aquests espais per a compartir, contrastar, informar-se... Respecte als àlbums que té de dir, jo sóc una apassionada. Acabo de fer una gran compra per a la biblio, quin d'ell més guai. Aniré ficant-los al blog de Pinzellades al món.
Per als teus superalumnes, dona-li una ullada al llibre "37 tortugues" (http://bibliocolors.blogspot.com/2009/10/37-tortugues-37-tortugas-album.html), fantàstic i dona molt de joc lector i... un pas a escriure.

Besadetes i que tinguis una bona setmana

isabel ha dit...

Tienen pinta de haber sido unas jornadas muy interesantes.Lo de leer en familia lo tendrás que explicar más detenidamente para sacar ideas.
Y ahora, tienes un enlace en mi blog pr si deseas participar
Buenas noches,Isabel

Montse ha dit...

Encarna, intentaré posar alguns dels títols. Com que no vaig fer fotografies de tots i la meva memòria no és de campionat...
És una de les entrades que tinc pendent. Gràcies pel suggeriment.

Montse ha dit...

Sàlvia em miraré el blog i el llibre que em recomanes. 37 tortugues té molt bona pinta. Hauré d'anar de compres!

Montse ha dit...

Isabel intentaré trobar un extracte per a poder-ho publicar.
Visitaré tu blog con el ánimo dispuesto a la participación. Gracias por contar con nosotros.

Gerard ha dit...

Ei gent de les biblioteques!!!! me n'alegro que hagin anat tan bé la jornada. Em feu una mica d'enveja sana ja que per diferents motius no hi vaig poder assistir. Cel·lebroq ue anés tan bé.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...