diumenge, 3 de gener del 2010

Esprémer la llimona televisiva.

Torna a Lleida Televisió el programa de crítica de la tele des de la tele, l'únic de tot l'Estat Espanyol. Hem estat una colla de mesos sense poder veure TELE MONEGAL per la tele a la nostra ciutat i ens calia seguir aquest programa imprescindible a la web de Barcelonatv. Desconec el perquè d'aquesta situació.Si va ser només Lleida Televisió, o totes les teles de la Xarxa de Televisions Locals les que van deixar d'emetre el programa. Però la bona notícia és que avui 3 de gener TELE MONEGAL torna a Lleida Televisió. Cada diumenge a les 22,30 h i els dilluns a les 14,45 h podem pensar una mica com es tracten les noticies i el que es diu en els programes de les diferents cadenes. El programa fa que ens preguntem: Queda encara algú que faci de periodista? Se'ns menjarà la teleporqueria?...

Ferran Monegal és un crític de molt prestigi, que amb dosis d'humor i amb un bon equip ens fa reflexionar cada setmana sobre els diferents tractaments informatius d'una mateixa notícia en les diferents cadenes i com hem transformat en herois personatges de la teleporqueria. Evidentment també ens parla dels aspectes positius de la feina ben feta a la tele pels periodistes. TELE MONEGAL és un programa de la cadena pública Barcelonatv . No us perdeu l'espremuda setmanal de la llimona televisiva. Setena temporada ajudant-nos a pensar sobre el món de la tele.

Al febrer del 2.009 Ediciones B va editar el llibre de Ferran Monegal El ornitólogo de la TV : "Los pájaros de la tele" en el que ens explica que la tele és un gàbia i diu: "las criaturas que se mueven dentro de ella ( de la gàbia) a veces són pajaritos, a veces pajarracos". Una crítica a la gàbia que tots tenim a casa i , que segons el que i com mirem , ens adonem que estem perdent un temps que podríem aprofitar per fer coses més interessants.
Atentament.
Senyor i

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...