dimarts, 5 de gener del 2010

Normas que funcionan, un llibre per demanar per Reis


He rebut aquest suggeriment de lectura familiar des de S.O.L.: Familias:
  • Títol Normas que funcionan
  • Subtítol Los pasos básicos y efectivos
  • Autor Joyce Divinyi
Traducció Montserrat Asensio
Editorial Médici
Barcelona, 2009
Págs 142
ISBN 978-84-9799-083-7

Resum:

Els majors reptes als quals s'enfronten els pares i professors en l'educació dels nens i adolescents és aconseguir que responguin amb respecte a les instruccions i normes, que controlin la seva conducta i que prenguin les decisions adequades. Segons l'autora, psicòloga, tot això passa per entendre els mecanismes del comportament i per usar certes habilitats.

Gran part de la conducta humana té a veure amb les emocions, la seqüència emoció- pensament-acció (E-P-A) exigeix al cervell passar d'un estat a un altre a gran velocitat. Els adults, normalment, adquireixen aquesta rapidesa al llarg de la seva vida. Els nens i adolescents solen saltar-se el segon pas, o col·locar-ho al final; és a dir, actuen moguts per sentiments i emocions, d'ira, d'eufòria... i després, si per ventura, pensen o reflexionen en els resultats dels seus actes.

Aquest llibre descriu clarament aquesta seqüència d'actuació i les seves conseqüències. L'autora proposa cinc passos bàsics com a alternativa al càstig, doncs aquest si bé pot reprimir una acció no ensenya eficaçment a autocontrolarse en el futur. Aquestes pautes estan orientades a ensenyar als nens a identificar les seves emocions i a reflexionar sobre quines altres alternatives de comportament podrien haver pres. Són estratègies de comunicació i disciplina senzilles (encara que no fàcils), que ajuden als nens a seguir la seqüència E-P-A, fins que siguin capaços d'aplicar-la abans i no després. (Traducció de l'original de http://www.opentrad.org/ i algun retoc meu).
  • Pot ser un bon regal de Reis per a molta gent, no?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...