dilluns, 29 de març del 2010

Dinner for two

Des de l'escola La Creu de Torrefarrera i de la mà de na Sílvia Pérez ens arriba aquesta animació de Showpeace/serie que rebé el premi UNICEF a Berlín l'any 1997.
Edu3.cat


  • Dos animals lluiten pel seu territori. El conflicte augmenta fins arribar a la confrontació violenta. Una granota que observa l'enfrontament entre dos camaleons es transforma en mediadora. (text de Edu 3.cat)

  • Un dels eixos fonamentals del vídeo és que molts conflictes arriben a un carreró sense sortida i que cal aprendre a resoldre'ls de bon començament. L'humor, la vivacitat i la provocació són eines que utilitza el vídeo per presentar la situació i demostrar que en les situacions més caòtiques es poden trobar vies per a la reconciliació i per a la solució justa de les diferències.
  • Una simple disputa entre dos petits animals es transforma en una lluita violenta que altera tot el món que els envolta. A mesura que la batalla sobre el "territori" avança, aquests dos animals es donen compte de que el conflicte afecta no només a ells, sinó a tot el seu entorn.
  • Un recurs excel.lent per ensenyar a la resolució de conflictes per als nens i adults per igual, i una lliçó fonamental sobre l'ecologia.
  • Si vols accedir a la Guia Didàctica: crp-pallarsjussa/resolució-de-conflictes-el-sopar

1 comentari:

isabel ha dit...

Precioso, este me lo voy a apuntar, lo necesitaré más adelante.
Gracias y besitos

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...