diumenge, 16 de maig del 2010

En Ricard Bertran Puigpinós

Dijous vaig tenir la responsabilitat d'explicar a un grup de companyes i companys d'altres escoles, el funcionament físic i virtual de les biblioteques de l'escola, essent molt conscient de que  encara ens queda camí per recórrer per arribar a una situació més optima.Dijous, també, vaig tenir el plaer de conèixer al mestre  i escriptor Ricard  Bertran Puigpinós.

Els nens i les nenes de l'escola des d'aquell dia podran saber la llegenda d'Oliana llegint i mirant Una llegenda per a un poble i descobrir a l'Anna, una nena valenta i voluntariosa il.lustrada amb estimació per Serafina Balasch i Puig.
Va escriure aquesta llegenda perquè durant una temporada va fer de mestre a Oliana.

Podran  trobar a l'àlbum  Contes de l'Espai i del Temps, dedicat a  Josep Guinovart,  a La granota encantada que viu i deixa viure però que no para d'assajar el seu "Croooac" tothora. El nen que deixa anar en "Chicolindo".
- Què dius? Que qui és en Chicolindo?
- Dijous, quan torni de colònies a Cal Gort espero enllestir tots els passos previs   que permeten que un llibre surti en préstec, i... es podrà agafar i esbrinar qui és!

També hi trobaran la història del mussol  i la lluna, el mussol que s'havia quedat sol... sol com un mussol!
La  del pobre ase... -que m'ha fet pena-,  la de l'alzinera que protegia la cabana i la de la gallina orgullosa que havia covat l'ou damunt d'una curra.

I al llibre "de la vora del foc" que va néixer perquè des de l'any 1999 ha anat publicant relats a la revista Sió,  hi trobaran i trobarem un recull de contes que fan referència a personatges, situacions i històries relacionades amb Agramunt.

I a més a més hem començat a construir un pont virtual que ens acostarà a l'escola Angel Guimerà de Tàrrega. 
Moltes gràcies Ricard

7 comentaris:

Anònim ha dit...

hola,sóc una alumna que té com a professor en Ricard.La majoria de llibres que han surtit publicats els hem llegit a l'hora de ''animacio a la lectura''m'agraden molt els seus llibres,sobretot el de Oliana.

Anònim ha dit...

Som els alumnes den Ricard i ens ha agradat molt veure'l a la vostra web.Nosaltres ja hem llegit el conte d'oliana i esperem que vosaltres també l'agiu llegit i que us hagi agradat molt!!!!!

UN PETONET.


CARLA I IKRAM.

Anònim ha dit...

La història Doliana és molt bonica, perqué una nena es sap cuidar sola, emb va fer gracia quan diu un noi: -el nom de la ciutat vindrà del cel-i un altre diu...oli anna!
ho veieu us ho havia dit.

Anònim ha dit...

em dic Zakaria, soc alumne del Ricard, m'ha fet molta gràcia
veure'l aqui penjat a la web.

Anònim ha dit...

El Ricard ens va explicar aquesta
història d'oliana i també molts més contes, perquè n`ha ecrit molts
salutacons
Abdoulaye.

Anònim ha dit...

a mi m'ha agradat veure el ricard
a la vostra web
NAVAL

Montse ha dit...

Renoi! En Ricard pot estar content amb vosaltres.
Sou els primers i més fidels lectors i lectores.

Ens encanta que hàgiu visitat el bloc de la biblioteca, sou molt benvinguts.

Penso que d'ara en endavant se'ns obren noves possibilitats de comunicar-nos coses fent servir els dos blocs.

Fins aviat!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...