dijous, 5 d’agost del 2010

De societat cultural i recreativa a biblioteca.

Passejar pel Casco Viejo de Bilbo sempre és una activitat molt gratificant. Al carrer Bidebarrieta trobem l'edifici contruït per Severino Achúcarro l'any 1.890 que actualment és la central de les quinze biblioteques municipals de la capital de Bizkaia. Va ser la seu de la societat recreativa i cultural de caràcter liberal " El Sitio", fundada en memòria del Cos d'Auxiliars que va defensar la ciutat dels setges que va patir durant les Guerres Carlistes. Des de 1.956 una part d'aquest edifici ja és va dedicar a biblioteca.

Al 1.877 el llavors alcalde de Bilbo , Don Pablo de Alzola, va fer un manifest perquè els bilbaïns donessin llibres per la biblioteca municipal, que en aquella època ocupava un espai a la "Casa Consistorial", al costat de l'Arxiu Municipal.

Va estar tancada cinc anys perquè a les inundacions del 1.983 va quedar molt malmesa. Al 1.988 va tornar a obrir les seves portes ja com a biblioteca únicament. Disposa d'un fons de 106.510 llibres, 464 publicacions periòdiques, 2.590 documents electrònics, 8.180 CDs i 5.879 DVDs.
Si visiteu el Casco Viejo no deixeu de gaudir d'una estona de lectura en aquesta biblioteca.
Atentament.
Senyor i
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...