divendres, 27 d’agost del 2010

El joc de l'Ariane 5


- Vols descobrir tots els secrets d'aquesta nau i saber com funciona?
- Vols viure el moment del llançament?
- Vols saber per a què serveix?
- Vols comprovar si has après el que t'han ensenyat?
- Doncs endinsa't en el seu lloc web. El web de l'European Space Agency, l'Agència Europea de l'Espai.

L'Ariane 5 va fer el seu primer llançament positiu el 30 d'octubre 1997. Des de llavors l'Ariane 5 ha llançat satèl·lits per millorar les comunicacions, per l'observació de Terra i per fer recerca científica.

Nota:
Aquesta entrada ha nascut després de veure el Telenotícies migdia a tv3 ahir. O és que el Petit Príncep vol que l'anem a visitar?

La gràcia està en que he descobert un filó* i se m'han despertat unes ganes immenses de gaudir amb el grup de segon, treballant a partir de les preguntes "Què és un astronauta?", "Com és la vida d'un astronauta?", "Puc fer aterrar un Ounauta sense trencar-li la closca?".

Ja sé que el tema és lluny de la Terra, però mirant i llegint els materials de l'ESA he pensat que poden servir per estimar més la Terra, per valorar el que tenim i per recuperar el que hem perdut. L'altre cosa que he vist és que podem fer matemàtica, plàstica, experiments, socials,... i potser ens pot sorgir alguna cosa especial a més a més de passar-nos-ho mooooooolt bé. Vés a saber! Es clar que el més important és que ells i elles desitgin compartir amb mi aquesta proposta.

Alguns dels objectius que intentarem aconseguir seran:
  • Fomentar l'interès dels alumnes per la ciència i la tecnologia utilitzant l'espai com a context atraient
  • Augmentar el coneixement i l'interès per la investigació científica i tecnològica en l'espai
  • Estimular la curiositat i creativitat dels nens per obtenir coneixements i desenvolupar diferents habilitats
  • Posar en relleu la importància de la cooperació i la investigació internacionals en el benestar dels habitants de la Terra
* Filó: Cosa, persona, etc., de la qual hom obté molt profit; mina. (Diccionari http://ec.grec.net/lexicx.jsp?GECART=0064328)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...