dijous, 23 de setembre del 2010

El més perillós... la lectura de llibres

En Mikael Niemi l'any 200o va escriure Un rock 'n' roll a l'Artic. Pots viure les aventures de dos amics que descobreixen el rock 'n' roll, i el converteixen en la seva il.lusió.

El motiu pel que em fa gràcia posar aquí la referència al llibre és un dels consells que el pare del protagonista li dona quan estant ells dos sols, d'una manera solemne a la sauna, i li diu...

- Ara que ja no ets un noiet...
" El més perillós de tot, allò del que sobretot volia prevenir-me, el factor particular que havia enviat companyies senceres de malaurats joves a les tenebres de la bogeria era, tanmateix, la lectura de llibres. Aquest mal costum havia augmentat al llarg de les darreres generacions i mon pare estava indescriptiblement agraït perquè jo, fins aleshores, no havia mostrat tendències 'aquestes. els manicomis eren plens a vessar de gent que havia llegit massa. Un dia havien estat com tu i jo, forts corporalment, oberts, satisfets i equilibrats. Després havien començat a llegir. Sovint per casualitat. Un refredat amb un parell de dies de llit. Una bella coberta que havia despertat la seva curiositat. I de sobte el mal costum havia nascut. El primer llibre porta al següent. I al següent, i al següent, baules d'una cadena que portava directament avall cap a l'eterna nit de la bogeria. Senzillament un no podia acabar. Era pitjor que les drogues."
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...