dimecres, 24 de novembre del 2010

Cal fermesa, delicadesa i temps per educar

Si vols llegeix tot l'article que Josep Bofill Blanc ha fet a Albert Lacruz al Diari Avui. He descobert aquesta entrevista llegint el recull de premsa que cada dia envia el Moviment d'Innovació Educativa de Lleida. Gràcies.

L'educació te massa poc en compte quelcom que per educar és important: una certa autoritat, una certa disciplina, i una certa transmissió del respecte.

Llavors...

Cal fermesa, delicadesa i temps. A mi em sembla que són tres paraules que resumeixen bé el que vol dir educar un nen, un jove. Tant en l'ambient familiar com en l'escola. Tot i que aquestes paraules no són meves, subscric que educar és fermesa, i també és delicadesa i és temps. Però resulta que d'aquestes tres coses, la fermesa i el temps s'han oblidat des de fa molts anys. Aleshores, la fermesa, com el temps, no existeix. Es tracta de donar una llibertat mal entesa; que el noi que puja ja es posarà ell els límits... Que es desenvolupi, que creixi... I a mi em sembla que ens hem equivocat en això, i en el temps de dedicació i d'escoltar els fills. Per aquesta raó, cal aconseguir, en aquest temps, ensenyar a fer servir bé la llibertat, ja que és un repte per la família.

Així de senzill?

Sí, així de senzill, però gens fàcil de portar a la pràctica.
I continua... http://www.avui.cat/noticia/article/2-societat/16-educacio/335247-per-educar-cal-fermesa-delicadesa-i-temps.html

2 comentaris:

Mònica B. ha dit...

Gràcies Montse, realment bona.
Amb el teu permís, la penjaré al bloc.

Montse ha dit...

Gràcies a tu, per fer-nos companyia. Em va agradar el que es diu en aquesta entrevista. Penso que ho hauríem de posar en practica molta gent.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...