dijous, 20 de gener del 2011

El zoo d'en Pitus



El fet que un llibre escrit fa més de quaranta anys (1965) i editat més de quaranta cops i en cinc idiomes vol dir que conté algun tipus de màgia molt positiva no ?Que és el que fa que aquest relat sigui la tercera història d'un autor català més venuda del món ?

Doncs, és la història d'un nen de Barcelona, en Pitus, que pateix una greu malaltia que només pot ser tractada a suècia. Donat que el viatge i el tractament són molt cars, tots els amics del nen decideixen de muntar un zoo al barri amb tigre i inclòs, plegar diners i regalar-los al nen malalt perquè pugui pagar la cura. Però el més bonic d'aquest conte és el rera fons de la història: l'amistat, la fe, la tendresa, la responsabilitat, l'altruisme, les ganes de jugar, ... tots aquells principis i virtuts que cada pare voldria inculcar al seu fill. A més, és bonic saber que en l'època en què Sebastià Sorribas va escriure la novel.la, a Barcelona hi havia aquell ambient de barri que enyorem de quan érem petits i que ara ja tan sols podem trobar als pobles.
Encara que ara sigui una ficció, tothom se sent identificat d'alguna manera amb el jugar al carrer, anar a casa dels amics sense por, emportar-nos el berenar i jugar fins que el sol es pon o la mare ve cridant carrer avall perquè no et troba.... Que és de fet el que molts nens d'avui no poden fer, ja sigui per falta de temps seu o de nosaltres els pares.

L'editorial que va publicar el llibre, li encomanà a Sorribas una segona part, no tant exitosa com la primera, però no menys bonica: Festival al barri d'en Pitus, on la colla de nens, que ha crescut, fan un festival per recaptar diners per a la construcció d'un parc d'esbarjo al seu barri.

De veritat que la lectura d'aquests dos llibres és indispensable per a petits de 8 anys i per a grans que vulguem disfrutar amb ells d'una lectura de qualitat !!

Sònia C.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...