dimarts, 1 de febrer del 2011

El fantàstic Capità Calçotets


Hi havia una vegada, un noiet al què li agradava molt molt d'escriure històries i il·lustrar-les. Era un noi que vivia molt lluny, als Estats Units. Aquest noi es va atrevir, ja quan va començar a anar a la universitat, a presentar-se a un concurs en el qual, el premi era la publicació del llibre que havia escrit; va guanyar i va esdevenir la primera aventura de l'intrèpid Capità calçotets. A partir de llavors, hi ha hagut molts altres llibres, rondalles, novel.les i premis. Aquest ja famós escriptor americà es diu Dav Pilkey.

Aquí al nostre país, ha estat l'editorial Cruïlla Vaixell de vapor la què li ha traduït i publicat les seves històries. Són llibres súper xulos, on combinen dibuixos i efectes visuals força interessants per als nens a partir de 7 anys. El ganxo que em sembla més interessant d'aquestes històries és la manera que es dirigeix la narració al petit lector: directa, ràpida, de tu a tu, parlant amb el seu llenguatge, utilitzant les expressions que fan servir els nens i el més important: totes les rondalles tenen un punt d'humor divertidíssim i entenedor per ells. Animeu-vos i llegiu-ne alguna aventura xavalets !

Sònia C.

Recordes?
la-Xènia-i-la-col.lecció-capità- calçotets

P.D. Sabeu que hi ha el joc del Capità Calçotets, Splashernator?

2 comentaris:

Montse ha dit...

Sònia a l'escola en tenim algun. Intentaré que en facin una crítica. Em sembla que en recordo alguna en algun Diari de lectura i en aquest mateix blog.
Les afegiré a la teva entrada.

Sònia ha dit...

Perfecte! Ja me'n direu que us sembla la col.lecció! A mi m'ha agradat de valent.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...