dissabte, 5 de març del 2011

Un cop d'ull a l'Arxiu General d'Índies ( i 5 ).

Surto de La Casa Lonja i torno a gaudir d'un magnífic matí assolellat d'hivern. El trajecte és molt curt, només cal creuar el carrer de Santo Tomás i ja veig La Cilla del Cabildo. A les catedrals, el capítol ( cabildo, en castellà), és la corporació formada per canonges que aconsella al bisbe.

L'edifici ha estat reformat i té l'objectiu de garantir les funcions administratives i de recerca de La Casa Lonja. A la façana , damunt la porta, trobem l'emblema del capítol de l'arxidiòcesi de Sevilla: la Giralda i dos gerres amb assutzenes.

Una part de l'edifici es recolza en la muralla que va de l'Alcazar a La Torre del Oro. És un edifici de planta rectangular i dues altures. Abans era la seu del Museo de Arte Contemporáneo de Sevilla.

Per acabar la descoberta de l'Arxiu General d'Índies, desvetllaré el secret que plantejava a l'entrada anterior sobre la possibilitat de passar de La Casa Lonja a La Cilla del Cabildo sense sortir al carrer...

Font: Imatge del vídeo de l'Arxiu General d'Índies.

Els documents "passen" d'un edifici a l'altre per un túnel subterrani ! Molts fons de l'arxiu estan informatitzats i es poden consultar al programa PARES ( Programa Archivos Españoles). Si visiteu Sevilla, no oblideu dedicar una estona a l'arxiu, declarat patrimoni mundial l'any 1.987.
Marxo de l'arxiu, agraït a la gàrgola bloggera que ens ha recomanat aquesta aventura.
Atentament.
Senyor i

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...