dimarts, 15 de març del 2011

UNA ENTRADA PER ALS PAPES 1


Hi ha diversos autors catalans no massa anomenats o coneguts per no ser posseïdors de lectura molt comercial o per no tenir grans campanyes de màrqueting. Per fer-ne una comparació amb el cinema, diríem que les seves obres són "novel.les d'autor".
Aquestes lectures, acostumen a ser d'allò més amenes i de fet també són atractius perquè pel seu número de pàgines te'ls pots llegir en un parell de tardes.
Bé doncs, un d'aquests autors que a mi em resulta molt interessant és Xavier Moret. És un periodista cultural barceloní que té publicat una mica de tot: des d'obres periodístiques, a llibres de viatges, a novel.la d'humor..... Una de les que a mi més m'agraden és l' Impostor sentimental. La novel.la ve a ser una caricatura total i absoluta del món de la cultura als nostres temps i de com es pot arribar a parlar durant una llarga estona, divagant sobre coses, sense dir absolutament res. Enganxa des del principi. El prota de la l'acció és en Víctor Mas, un periodista que suplanta la identitat d'un membre d'un congrés a Anglaterra. A part de la sàtira, el que més m'atreu de la història és com aconsegueix fer-me riure amb el seu llenguatge punyent i mordaç, amb els seus malentesos i amb els pensaments d'allò més estrafolaris del protagonista. M'encanten les situacions en les quals es veu involucrat i com se'n surt, la seva manca d'ètica i el reflex de la societat actual tant falsa com pugui arribar a ser... Així que, aquí us el deixo!!


Sònia C.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Moltes gràcies, tieta Sònia C.
L'afegeixo a la meva llista de llibres per llegir, i espero les vacances amb moltes ganes.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...