dissabte, 30 d’abril del 2011

Professor Doctor Sülük...

Passejar pels mercats és una bona oportunitat per obrir bé els ulls i les orelles. A més a més, si la ciutat per la que et mous és força diferent a la teva, encara cal estar més atent.
Nenes i nens estava per Yeni Camii Caddesi bocabadat amb la bellesa de la mesquita Yeni Camii iniciada l'any 1.597 per Valideu Saliye, mare del sultà Melmet III.

Istanbul és una ciutat màgica en la que descobrirem una colla de coses molt interessants . El meu primer objectiu és compartir amb vosaltres els colors, ( les olors de moment no ho permet l'ordinador), del Basar de les Espècies també conegut per Basar Egipci ( Misir Çarsisi). Però a l'exterior d'aquest basar hi ha un fantàstic mercat d'aus, flors, plantes, hortalisses,...No puc creure el que veig, agafo la càmera per poder presentar-vos al Professor Doctor Sülük...


En uns bidons de plàstic plens d'aigua hi ha una colla de sangoneres ( en turc sülük ), i el cartell que tenen els venedors deixa molt clar que és un remei molt efectiu per: varise ( varius), egzamaya ( èczema ), migrene ( migranya), bel agrisina ( mal d'esquena), mantara ( fongs), kasintiya ( picor), romatizmaya ( reumatisme),....


La hirudoterapia és un tractament utilitzat des de l'antiguitat en el que les sangoneres ens xuclen sang de la zona afectada i al teixit congestionat s'alleugereix la pressió. Al segle III abans de Crist era un mètode imprescindible pels metges d'Egipte. A l'Edat Mitjana era una pràctica molt estesa. Nosaltres fa molts anys que no utilitzem sangoneres, però com podeu veure hi ha llocs en que és tan normal que fins i tot les venen al mercat.
Encara sorprès pel Professor Doctor Sülük, entro al Basar de les Espècies.
El voleu veure?
Atentament.
Senyor i
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...