divendres, 15 de juliol del 2011

En el mar hi ha cocodrils

Ja sé que fa quatre mesos que ha estat editat el llibre En el mar hi ha cocodrils de l'editorial La Galera. El vaig tenir a les mans quan el vaig comprar per a regalar-lo. I és ara que el tinc per llegir-lo.
En Fabio Geda ha escrit el llibre que narra les aventures i desventures de Enaiatollah Akbari un noi afganès que quan era petit la seva mare el va portar a la frontera del seu país perquè tingués la possibilitat d'escapar-se del destí que a casa seva el perseguia. Durant vuit anys va recórrer el món fins arribar a Itàlia, país on ara viu.

Un llibre que a la primera pàgina, la mare del protagonista Enaiat jan, li diu les tres coses que a la vida no s'han de fer mai sota cap circumstància. No te'l pots perdre en els temps que vivim avui.
La primera és consumir drogues. N'hi han que fan bona olor i tenen bon gust i que a cau d'orella et xiuxiuegen que et faran sentir millor del que t'hi sentiràs mai sense elles. No te les creguis.

La segona és fer servir armes. Encara que algú faci mal a la teva memòria, als teus records o als teus afectes, insultant Déu, la terra o els homes, promete'm que la teva mà no agafarà mai a una pistola, un ganivet, una pedra o ni tan sols una cullera de fusta per al qhorma palaw, si aquesta cullera de fusta serveix per a ferir un home.

La tercera és robar. Allò que és teu et pertany, allò que no es teu, no. Els diners que necessitis te'ls guanyaràs treballant, encara que la feina sigui dura. I no estafaràs mai a ningú. (...) Seràs hospitalari i tolerant amb tothom.



Un llibre que em fa sentir moltes emocions i et fa adonar que hi ha persones que tenen una vida que els fa madurar amb molta rapidesa.

Si en vols saber més:

2 comentaris:

isabel ha dit...

Gracias por tu recomendación.Lo buscaré y lo leeré.No hay nada que me haga más feliz en las vacaciones:un buen libro.
Espero que estés descansando, te visitaré de vez en cuando.

Montse ha dit...

Isabel, gracias a ti por estar siempre a nuestro lado.

Estoy medio descansando, medio preparando cosas para mi próximo curso y dejando la biblioteca un poco presentable, o sea estoy haciendo un expurgo de libros muy usados, desechando material caducado...

Pero con toda la tranquilidad que da un horario flexible y voluntario.

Que descanses mucho y hasta cuando quieras.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...