dijous, 21 de juliol del 2011

Google + i l'educació


Què és Google+? Per a què serveix? Per a què pot servir a l'escola?
Part de les respostes les pots trobar aquí http://googleplusenespanol.com/

A EducaRed es pregunten:

¿será posible que esta nueva e innovadora alternativa pueda incorporarse a la enseñanza y ser verdaderamente útil para docentes y estudiantes?

- Jo pel que he provat hi veig moltes possibilitats fins i tot per al cicle inicial. Potser m'animo sola, però m'agrada el que he vist per ara.

Gent més entesa que jo ho diuen:

  • Google Plus se vislumbra como una alternativa, tanto para quienes están convencidos de la importancia de enseñar en las redes sociales como para los que no.
  • Con los círculos de Google Plus esta dificultad queda superada ya que los usuarios no agregan amigos ni crean grupos como tal sino que crean círculos donde pueden agrupar a las personas de acuerdo a sus intereses o conveniencias.
  • Cuando compartimos alguna información podemos escoger fácil y rápidamente con que círculos lo queremos compartir, limitando así su visibilidad para otros usuarios. Esto fomenta, en primera instancia, la privacidad, pues lo que compartimos con un circulo o un usuario determinado no está disponible para nadie más. Pero, además, promueve la segmentación de públicos, de tal forma que los docentes podrían crear círculos por temas, materias, grados o ciclos, de acuerdo a su preferencia o metodología de enseñanza. La gestión de estos círculos es realmente fácil pues basta con arrastrar y soltar contactos de un círculo a otro... "El editor de EducaRed".
I també he trobat:

10 Consejos para un profesor que quiere utilizar Google+ con sus alumnos, d' Erasmo López que he traduït al català.

  • 1 .- Convida els teus alumnes a participar en Google +. No et preocupis, la privacitat, com succeeix a Facebook, pel que sembla deixarà de ser un problema.
  • 2 .- Afegeix els teus alumnes a cercles i segments per nivells, assignatures o grups de treball. Ordena'ls des del principi, això facilitarà qualsevol treball posterior.
  • 3 .- Recorda'ls afegir altres alumnes de la classe als seus propis cercles.
  • 4 .- Comparteix contingut, apunts i documentació que recolzi la teva classe, exclusivament en Google + (si ells no hi són, s'ho perdran) Per exemple, pots compartir les notes d'un examen.
  • 5 .- Utilitza la vídeo conferència simultània. Fins a 10 persones al mateix temps, per intercanviar idees sobre el contingut que has compartit.
  • 6 .- Integra vídeos de Youtube o altres plataformes a la conversa.
  • 7 .- Anima els alumnes a compartir els seus treballs i tasques dins de la seguretat de l'entorn dels cercles.
  • 8 .- Fes preguntes que convidin a la discussió d'un tema. Soluciona dubtes en línia i guanyaràs proximitat amb els teus alumnes.
  • 9 .- Organitza les teves notes personals i / o comentaris.
  • 10 - Integra la resta d'aplicacions de Google Apps. Això estarà disponible en un futur i podràs treballar de manera col·laborativa en documents, fulls de càlcul i altres mecanismes, en temps real.

I la possibilitat número 11: Crear un cercle per a les famílies de l'escola o un altre per a les famílies de cada grup classe o pels nens i les nenes i els mestres de cada grup... Un cercle per al claustre de mestres o per a tot el personal de l'escola o per l'Ampa o... per la gent gran o petita de la Biblioteca o ... (Sé que totes les famílies no tenen Internet, però sé que a les biblioteques públiques hi ha un temps a la nostra disposició, només cal voler fer servir aquesta possibilitat.)

I la possibilitat número 12 ja me la diràs tu!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...