dimarts, 23 d’agost del 2011

Bótes.

Solsona és una ciutat que té molta cura del seu comerç. Les seves petites botigues són acollidores, els aparadors atractius, el tracte personal ,...Si passegeu pel carrer Castell trobareu una d'aquestes botiguetes que sobreviuen a les grans cadenes comercials.

La Vinícola, fundada l'any 1.964 es dedica a la venda de vins i altres begudes. Cada dia queden menys cellers com aquest. Només entrar-hi una colla de bótes ens esperen.

El boter és la persona que fa les bótes que són uns recipients de fusta destinats a contenir líquids, generalment begudes alcohòliques. El boter de fusta grossa és el que fabrica les bótes grosses per a posar-hi vi; i el boter de fusta prima les fa petites per a posar-hi licor.

Al celler La Vinícola podem triar vins i licors , tastar-los i donar un cop d'ull a l'aigüera on es netegen els gots amb els que fem el tastet. Hi ha garrafes de vi de 2, 4 i 5 litres; ampolles de vi se 3/4, vi jove de l'any, vi criança, vi reserva, vins per aperitiu, begudes refrescants de tota mena, brandis,...

No fa gaire han renovat la porta, però la resta del celler conserva el mateix aspecte des de els anys 60 del segle passat. Alguns clients aprofiten la visita per comprar un petit record de la ciutat, un porronet de moscatell, una navalla Pallarès, ....
El petit comerç sobreviu a la globalització.
Atentament.
Senyor i
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...