diumenge, 1 de gener del 2012

Contes per a ser feliç. Històries per ajudar els més petits a viure millor

- Per què aquest llibre  encapçala les entrades de l'any 2012? Perquè tinc ganes de que sigui eficaç i útil  i ajudi a aconseguir una de les finalitats d'aquesta vida: ser feliç.  A l'escola podem contribuir a que els nens i les nenes aprenguin sent feliços i percebent  la   felicitat com un estat d'harmonia interna i  com una qualitat de l'ésser, sabent gaudir del que tenim en cada moment de la nostra vida. (pàgina 64 del llibre Contes per ser feliç)

Quan ahir vaig entrar a la llibreria la meva mirada va  anar a parar a la tapa d'aquest llibre i el vaig demanar als Reis per a que el portessin al meu grup classe de 1r.
Desitjo que les paraules escrites al seu pròleg es facin realitat, alguna vegada:
"O hi ha un canvi de consciència o no hi ha canvi possible. Què és un canvi de consciència? Ras i curt, una nova cultura de l'ésser. (...) Una nova cultura de l'ésser que doni més importància a ser que no pas a tenir. Que tingui present que la felicitat s'irradia de dins cap enfora."

... Alguna eina pràctica? Per sort, cada cop hi ha més mestres amb empenta que integren l'educació emocional a les escoles.
- Seré prou capaç de fer que els contes escrits per Gaspar Hernàndez i Jordi Llavina i il.lustrats per Marc Sardà  a l'editorial Estrella Polar els hi agradin i els motivin per parlar sobre la tristesa, la por, l'autoestima, la disciplina, l'empatia i molts altres temes importants per a totes les persones?
- Provaré  de convertir el temps que tenim destinat a fer Filosofia en un moment adequat i oportú, a la manera de Kairós, per parlar d'aquests temes pels que sempre tenen interès.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...