dissabte, 4 de febrer del 2012

Sisè i Katmandú, un espejo en el cielo (3)


Gràcies a tots els nens i les nenes de sisè per la presentació de la pel.lícula d'Icíar Bollaín. 
Gràcies, també, Josep, Joan Ramon, Gerard, Mercè i a tota l'escola per la participació en aquest projecte que pretén fer que el cinema entre un xic més en les nostres vides.


Un bon caliu als cinemes d'Alpicat tot i el fred de la nit del dijous 2 de febrer. Katmandú, un espejo en el cielo és una pel.lícula que recomano perquè és bonica, emotiva, parla de temes reals, actuals i durs, d'altres realitats, del goig de viure, de que es poden fer moltes coses en aquesta vida. Victòria Subirana ho està aconseguint. 


Un goig participar en una proposta col.lectiva http://katmandulapelicula.blogspot.com/gràcies de nou Tere Plana.

- I per què les paraules que diuen els nois i les noies de sisè són aquestes i no unes altres
Doncs perquè hem fet lo següent: hem agafat la sinopsi de la pel.lícula a http://www.altafilms.com/site/sinopsis/katmandu_un_espejo_en_el_cielo  l’hem traduït al Google traductor  al català i hem anat a http://www.wordle.net/  i hem fet un núvol de paraules on hi ha les paraules més importants, les paraules més repetides, les paraules clau. 

Sisè ha  triat les més importants per ells i elles i  s'ha fet el vídeo.

Katmandú, un mirall en el cel

En els primers anys noranta, Laia, una jove mestra catalana, es trasllada a Katmandú a treballar en una escola local. Aviat descobrirà una pobresa extrema i un panorama educatiu desolador que a més deixa fora els més necessitats. Després de contraure, al seu pesar, un matrimoni de conveniència per legalitzar la seva situació, Laia s'embarca en un ambiciós projecte educatiu en els barris de barraques de Katmandú. De seguida s'enfronta a l'evidència que no pot fer-ho sola. Però també es troba amb un bell regal que no esperava: enamorar-se del desconegut amb el que s'ha casat. Dividida entre la seva relació amorosa i el seu compromís amb els nens als quals ajuda, i sempre de la mà de la seva amiga i jove mestra Sharmila, Laia emprèn un nou projecte que la allunyarà irremeiablement del seu company, però que la unirà per sempre amb Sharmila i amb la petita Kushila, en un viatge personal al més profund de la societat nepalesa, i també al fons de si mateixa.

http://www.wordle.net/create

I ens queda una cosa pendent: participar fent una crítica de la pel.lícula a http://katmandulapelicula.blogspot.com/p/criticas-3x1.html



Recorda:
http://biblioteca-santjordi.blogspot.com/2012/01/mapa-de-les-ciutats-de-la-nit-de.html 
http://biblioteca-santjordi.blogspot.com/2012/01/cinema-lescola-la-ivncye-katmandu-un.html 

P.D. A vegades no entenc com és que no vaig fer cap fotografia el dia de la preestrena quan gairebé sempre vaig fent fotos de tot. Potser és que l'ambient em va absorbir i em vaig convertir  en una espectadora atenta i submergida.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...