divendres, 25 de maig del 2012

Una casa feta de llibres ( 7 ).

Saramago deia que la biblioteca no va néixer per a guardar llibres, si no per acollir persones, per això dins de cada llibre hi ha un autor.
A la biblioteca , ara que m'he quedat sol mentre la resta del petit grup va a la Sala de Juntes, a més a més de sentir-me acompanyat per una colla d'autors que omplen els prestatges; un eco recorda moments en que aquest espai estava ple de gent...

La casa i la biblioteca de José Saramago sempre ha estat oberta als amics i a les iniciatives. Al juliol del 2.006, Luis Pastor presentava a Lanzarote el seu disc" Duos", i a la biblioteca de José Saramago es trobaren una colla d'artistes, amics i coneguts. Es va recitar, ballar, parlar,... i cantar.Una de les cançons , "Grandola Vila Morena", el 25 d'abril del 1.974, era la contrasenya per començar la Revolució dels Clavells, que va acabar amb la dictadura salazarista i transformà Portugal en una democràcia..

Encara em posa la pell de gallina la cançó de Zaca ( José Afonso), i escoltar-la ara cantada per una colla de gent que omple la biblioteca entre els que hi ha el seu nebot Joao, Luis Pastor, José Saramago,Pilar del Río, Lourdes Guerra,... m'estremeix.
Em direu que són imaginacions meves, però gràcies al vídeo de radiocable.com podeu gaudir d'aquell moment.



Encara ara, quan la biblioteca està en silenci total, i malgrat els anys que han passat, l'eco recorda aquella trobada.
He de deixar la biblioteca de José Saramago, la visita a una casa feta de llibres s'acaba. Aquest raconet de Tías és una meravella, no deixeu de visitar-lo si aneu a Lanzarote...

Surto de la biblioteca emocionat. Com que m'he distret una mica assaborint les sensacions d'aquest espai, arribo l'últim a la Sala de Juntes. M'afegeixo al petit grup i em preparo per rebre les explicacions finals de la visita.
Atentament.
Senyor i

2 comentaris:

Biblioteca Jordina Vidal ha dit...

Molt interessant el blog!
I sobretot aquesta entrada de la Biblioteca de Saramago i la cançó cantada en directe pels assistents. Emocionant...

Senyor i ha dit...

És molt emocionant, sobretot pels que ja tenim una colleta d'anys...
Atentament.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...