divendres, 31 d’agost de 2012

Botigues centenàries de Lleida ( i 8 ).

Gairebé al final del carrer Major, molt a prop de la Catedral Nova, trobem l'última de les botigues centenàries de la nostra ciutat. Oberta l'any 1.874, l'armeria Antiga Casa Inglés completa la petita llista dels deu establiments centenaris.

Josep Inglés, fundador del negoci, va deixar la botiga a la seva filla Laureana. La Laureana va passar l'armeria a la seva filla Carme, i aquesta a la seva filla Laureana. Quatre generacions d'armers lleidatans.

Font fotografia; web Antiga Casa Inglés

El negoci ha canviat molt. La venda d'armes no era estranya a finals del segle XIX, ja que la caça era una activitat necessària per a l'alimentació. Ara és un esport... A la propera fotografia podeu veure un anunci antic d'aquest negoci.

Font fotografia: web Antiga Casa Inglés.

Els primers anys a la botiga només es venien armes. Avui també podeu trobar tota una colla de complements i enes per anar a pescar i caçar. Si entreu a l'armeria us sorprendran les restes arqueològiques de l'època medieval-feudal. Al pujar a la primera planta passeu al costat de les restes d'un casalot construït durant els segles XIII i XIV.

Molt amablement la Laureana em convida a baixar al soterrani, on la sorpresa és encara més gran ...

Les caixes de munició i els armaris de seguretat estan envoltats d'arcs i voltes que ja tenen una colla de segles. Les restes del casalot ens parlen del passat de Lleida.

Sortim del soterrani i dono les gràcies a la Laureana per les seves explicacions i per deixar-me fer les fotografies que ara comparteixo amb tots vosaltres. Surto del comerç envoltat de tota mena d'estris per anar a pescar.

Xino-xano passejo pel carrer Major mentre desitjo a les deu botigues centenàries de Lleida, una llarga vida. Llibreria Casas, Pastisseria Monrabà, Pastisseria Torres, Josa & Gasó, Lavaquial, Farmàcia Pons, Farmàcia Aragonés, Casa Guarro, Antiga Casa Inglés, i Llibreria Fregola,...Gràcies.
Atentament.
Senyor i
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...