dilluns, 27 d’agost del 2012

Contrast.

Estic admirant el "Libro de la Real Cofradía de los Caballeros del Santísimo y de Santiago", dels segles XIV - XVII , de la Catedral de Burgos. Els dibuixos i els colors d'aquesta joia bibliogràfica són magnífics. A més a més de la seva bellesa, és un llibre fonamental per compendre alguns aspectes del final de l'Edat Mitjana i principi de la Moderna.

Veig que a l'esquerra de l'etiqueta que ens informa del llibre, hi ha un dibuix estrany format per quadrats i rectangles de color negre. També es veu un telèfon mòbil connectat a la paraula Bidi.

Pregunto al responsable del museu el significat d'aquest dibuix i ell, molt amablement, em fa una explicació que em deixa bocabadat. Bidi és un codi bidimensional format per quadres i rectangles blancs i negres que contenen informació codificada. Ja fa temps que s'utilitza al Japó i ara el comencem a descobrir a Europa, preferentment en mòbils per descarregar videojocs o pagar al metro. El codi Bidi permeten escoltar, mitjançant el mòbil, les explicacions d'un museu, un monument,...

Font fotografia: web Museo del libro. Fadrique de Basilea.

Un cop al museu, cal descarregar-se gratuïtament l'aplicació Bidi, enviant un SMS. Un cop connectat a la wifi del museu, només cal enfocar la càmera del mòbil al codi Bidi.
Si teniu un mòbil amb càmera de fotos i connexió wifi , el codi Bidi us pot descobrir els secrets dels nostres museus i monuments.
Atentament.
Senyor i
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...