dissabte, 3 de novembre del 2012

Llegir per Connectar, Irakurri Konektatzeko


http://www.irakurketa-lectura.org/
Des de kulturklik, el Espacio interactivo de la Cultura Vasca m'ha arribat un email on es presentava el web: Leer para Conectar.

Només entrar hi ha una presentació  que ens recorda per a què pot servir llegir. El text m'ha agradat molt i  el deixo aquí traduït al català. Desitjo que el major nombres de persones grans i petites se n'adoni de que llegir, és una de les accions més importants de la vida.

Llegir per aprendre. La lectura és l'eina fonamental d'accés al coneixement. La lectura és l'eina per a l'aprenentatge al llarg de la vida.
Llegir per innovar. El model productiu actual, basat en indústries tecnològiques, exigeix ​​capital humà amb competències avançades en lectura i escriptura, capaç de gestionar la informació i generar coneixement que porti a la innovació, transformant-la en riquesa i progrés.
Llegir per crear. La lectura s'entén  com un procés en dues direccions. Els nous mitjans digitals permeten al lector esdevenir també autor de nous continguts, potenciant la creativitat de la ciutadania.
Llegir per compartir. La lectura torna a ser compartida, ja sigui en els mitjans socials, les tertúlies, clubs ... El fet social adquireix nova rellevància en l'acte de lectura, a més d'afavorir la comprensió lectora.
Llegir per conviure. Cal destacar l'impacte la lectura sobre la convivència ciutadana, des del moment en què s'ha socialitzat i permet la relació entre diferents membres de la societat.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...