divendres, 29 de juny del 2012

Botigues centenàries de Lleida ( 4 ).

Lleida a finals del segle XIX era una petita ciutat de setze mil habitants. L'any 1.890 a la plaça Paeria es van inaugurar dos comerços; un a l'esquerra i l'altre a la dreta de la botiga més antiga de la nostra ciutat, la farmàcia Aragonés, d'origen medieval.

Aquestes dos botigues eren la desapareguda drogueria Simon i la joieria Lavaquial. Joan Lavaquial va obrir aquesta selecta joieria el 8 de desembre de 1.890.

El Joan va deixar el negoci a la seva filla Dolors i des de aleshores les dones de la família porten la botiga. El relleu de la Dolors el va agafar la seva jove, Rosa Maria. La Maria Antonieta, filla de la Rosa Maria, és l'última generació incorporada a la joieria.
A la Guerra Civil ho van perdre tot i, amb molt esforç, van tornar a començar el negoci.

A la botiga s'han fet diferents reformes i si entreu podreu gaudir d'una combinació perfecta de joieria selecta i restes arqueològiques.

Si esteu comprant i , de cop i volta heu d'anar al lavabo, tindreu la sort de veure un antic trull de vi de l'època moderna, del segle XVI.

Algunes de les joies estan exposades al costat de murs i voltes impressionats. Mentre trieu, no deixeu de gaudir d'aquest espai que ens recorda la Lleida del passat.

Baixar al soterrani de la joieria és màgic i la sorpresa final em deixa totalment bocabadat. La Rosa Maria obre una porteta i ...

Si entrem, el caminet portava fins a l'Ajuntament. Un caminet per sota de la Plaça Paeria!
La joieria Lavaquial, tot un tresor.
Atentament.
Senyor i

dijous, 28 de juny del 2012

Aprenentatge cooperatiu Per on començar? Com formar els equips?

 Ja sé que aquest material  és per a més grans però adaptant aquestes propostes es pot arribar fins i tot a primer de cicle inicial!

De Guida  Al.lès:
Com impulsar el treball cooperatiu


Com impulsar el treball cooperatiu a l'aula? 
Per on començar? Com formar els equips?


Gràcies Guida!

I de Pere Pujolàs i José Ramón Lago

Alguns conceptes bàsic. Pere Pujolàs i José Ramón Lago (Coords.), Mila Naranjo, Olga Pedragosa, Gemma Riera, Jesús Soldevila, Glòria Olmos, Alba Torner i Carles Rodrigo

L’APRENENTATGECOOPERATIU A L’AULA (II):
Algunes idees pràctiques. Pere Pujolàs i José Ramón Lago (Coords.), Mila Naranjo, Olga Pedragosa, Gemma Riera, Jesús Soldevila, Glòria Olmos, Alba Torner i Carles Rodrigo

dimecres, 27 de juny del 2012

Lip dub d'acomiadament de curs al Sant Jordi


L'últim dia d'escola (22 de Juny),  va ser molt especial aquest any perquè es va  fer la Festa de l'Aigua, es va dir adéu a la mainada de sisè,  se li va agrair a la Mercè la bona feina feta al capdavant de la direcció  i... es va gravar el primer Lip dub del Sant Jordi: "Llença't al Sant Jordi"!
Aquest Lip dub és fruit del treball fet pels nens i  les nenes de Cicle Superior en una de les activitats extraescolars, i   ha estat dirigit per la Sandra.

Ens ho vam passar bé fent-la. Gràcies  a tots els que van  gravar, col.laborar i es clar a la Sandra.

dimarts, 26 de juny del 2012

Botigues centenàries de Lleida ( 3 ).

Esteu preparats per entrar a una de les deu botigues centenàries que queden a la nostra ciutat? La farmàcia Aragonés és el comerç més antic de Lleida. El seu origen és de l'època medieval . Els apotecaris eren aquells que antigament preparaven els medicaments. Aquesta farmàcia va començar com apotecaria de mossèn Amic.

Entre la farmàcia Aragonés i la desapareguda drogueria Simon, podeu pujar per un dels carrers més estrets de Lleida, dedicat a l'antic apotecari . És el carrer mossèn Amic.

Evidentment aquest establiment ha canviat moltes vegades de propietari. Un d'ells va ser, al segle XIX, el pare de Josep Trueta. L'any 1.954 el negoci el va continuar Ramon Aragonés, que és el pare del propietari actual.

El propietari actual és farmacèutic i una de les seves especialitats són les fórmules magistral; és a dir, fa el medicament receptat pel metge. Encara queda una mica d'alquímia al cor de la ciutat... En algun raconet dels prestatges podeu veure records del passat d'aquesta farmàcia.

Surto de la botiga més antiga de Lleida, i la primera porta a l'esquerra que trobo em permet entrar a un establiment fundat l'any 1.890; la joieria Lavaquial .
Voleu descobrir els secrets que amaga aquesta botiga?
Atentament.
Senyor i

dilluns, 25 de juny del 2012

Instrucciones para bibliotecas escolares y para el tratamiento de la lectura 2012/2013 de la Junta de Andalucia

A Con la lengua fuera

 he trobat aquests dos documents que han sortit a   Biblioteca escolar CREA: 
Pots llegir... si vols,  les instruccions  per al funcionament i l'organització de la biblioteca escolar pel curs vinent i les Instruccions per al tractament de la lectura de la Junta de Andalucía.

Dona-li una ullada val la pena! A mi em fa una mica d'enveja!

divendres, 22 de juny del 2012

La segona sorpresa,... a la Plaça Sant Joan.

Aquesta tarda passejava per l'eix comercial de la nostra ciutat, i a la Plaça Sant Joan m'ha sorprès un camió estrany...Portava una mena de gàbia de fusta i al costat un gran volum tapat amb un drap negre.

Un grupet de gent ens hem quedat mirant el camió intentant descobrir que transportava. Han començat a arribar fotògrafs, periodistes, els de la tele,... De sobte un home rialler i amb aspecte tranquil ha començat a pujar pel carrer Saragossa.

Ha segut en una de les taules de les terrasses de la plaça mentre els periodistes li feien mil i una preguntes. Tota l'estona el seu rostre respirava calma ...

Ell i la seva dona eren el centre d'atenció. Un petit grupet de gent envoltava la parella, que en tot moment ens ha regalat mirades dolces.

Fins i tot ha aparegut l'alcalde de la nostra ciutat. En aquell moment algú ha dit:
.- Antonio, començarem a treballar amb la grua.

Els operaris han pujat al camió i han deixat el gran volum negre al mig de la Plaça Sant Joan. Molt lentament la grua ha fet una feina perfecta....

Quan l'Antonio ha començat a treure la roba negra, m'he quedat bocabadat. Es veia clarament que el que amagava el drap , era una nova escultura gegant del cap d'un nadó.

Estic desorientat nenes i nens. Algú pot ajudar-me? Sabeu qui és aquest Antonio? Què representen aquests caps gegants de nadó?

El que m'ha impressionat més d'aquest home és la seva cara de felicitat, la senzillesa i la rialla permanent. Passegeu per Lleida aquest cap de setmana i descobrireu les dues escultures gegants.
Atentament.
Senyor i

Botigues centenàries de Lleida ( 2 ).

Si seieu una estoneta al banc del "Si no fos", a la Plaça Paeria, just davant vostre veureu dues de les botigues centenàries de la nostra ciutat: la Farmàcia Aragonés i la Joieria Lavaquial. Si mireu a l'esquerra de la farmàcia Aragonés, veureu una botiga que fa molt poc temps que ha obert.És una franquícia de la marca de llenceria Hunkemoller; però fins a finals del 2,010 aquest espai l'ocupava una botiga centenària, la drogueria Simon.


L'octubre del 2.010 va tancar una tercera botiga centenària que hi havia en aquesta plaça. Al nostre blog li vam dir adéu amb l'entrada "Últim dia de la drogueria Simon".

La farmàcia Aragonés és d'origen medieval i la joieria Lavaquial es va fundar al desembre del 1.890. L' estret carrer Mossèn Antic, separa aquestes botigues centenàries de la desapareguda Drogueria Simon, fundada també l'ant 1.890. Fins l'any 2.010 es podien veure tres botigues centenàries, una al costat de l'altra.

M'aixeco del banc "Del si no fos" i em preparo per descobrir els secrets d'aquestes botigues amb més de cent anys d'història. Algú de vosaltres pot dir-me per què al popular banc de pedra del nostre Ajuntament li diuen el banc del "Si no fos"?
Obro la porta de la farmàcia més antiga de la nostra ciutat.
Voleu entrar?
Atentament.
Senyor i

dijous, 21 de juny del 2012

Sorpresa al carrer Alcalde Pujol.

Nenes i nens, aquesta tarda passejava tranquil·lament pel carrer Alcalde Pujol, quan davant de la Fundació Sorigué m'ha sorprès la fotografia del cap d'un nadó...

Al continuar passejant fins a la rotonda, m'he quedat bocabadat . Al mig de la rotonda el cap de la fotografia s'ha transformat en una escultura immensa .

No he pogut resistir la temptació de fotografiar-lo, aprofitant la llum del final de la tarda. La veritat és que aquesta escultura no deixa indiferent.

Algú de vosaltres, nenes i nens, pares i mares, pot informar-me per què aquesta escultura ocupa la rotonda?

Aneu pel carrer Alcalde Pujol, el que veureu és una passada!
Atentament.
Senyor i

Endevina qui ve a llegir (15): Juego de Tronos

Ens falta encara alguna resenya dels llibres llegits a l'Endevina qui et ve a lllegur. Una d'elles és la de Gabriela.
Ha enviat un text que diu:
Jo vaig llegir
Juego de tronos de l'escriptor  George R. R. Martin.
(Primera part de Canción de Hielo y Fuego)

Aquest és el que vaig llegar a cinquè, no tot, és clar, el primer capítol. Desitjo que els agradés.
De ben segur, Gabriela, que els hi va agradar.
M'agradaria  saber la seva opinió.

Nota:  sense foto de la Gabriela  llegint! Un dia o altre repararem aquesta pífia!

dimecres, 20 de juny del 2012

Endevina qui ve a llegir (13 i 14): el ratolí del camp i el ratolí de la ciutat i..."Ploma Daurada".

L'Ignasi llegint a la classe dels Peixets on PhotoPeach



- El conte de la gallina "Ploma daurada". Si cliqueu en nom de conte, el podreu escoltar explicat pel genial Xesco Boix.Sempre que puc m'agrada compartir-lo amb als nens petits. Els personatges són fantàstics i la lluita de la gallina amb el rei, és molt divertida. La màgia del brillant, la poca traça del rei, i el final... El millor lloc per estar, és a casa teva!


En Joan Ramon llegint a la classe dels Peixets on PhotoPeach



- El conte del "ratolí del camp i el ratolí de la ciutat" és un conte que a mi m'agrada molt. I em sembla que als nens i a les nenes dels peixets també.

Si en vols saber més d'aquest conte visita el blog L'Elefant Trompeta:
http://blocs.gracianet.cat/lelefant_trompeta/2009/11/30/els-origens-de-el-ratoli-de-camp-i-el-ratoli-de-ciutat/

Fotos: Imma ;-)

Ha mort Emili Teixidor

L'escriptor Emili Teixidor va morir ahir a l'edat de 78 anys.
Jo estava esperant l'entrada que faria al blog de la Biblioteca Marta Mata de l'escola Orlandai, na Mariona Trabal.
És una entrada emotiva i propera perquè la seva escola  es troba al barri on vivia   el senyor Emili.

Deixo l'enllaç perquè penso que és una entrada molt ben feta:
 http://bibliotecaorlandai.blogspot.com.es/2012/06/fem-un-cop-mes-una-entrada-parlant-dua.html

I des d'aquí el meu agraïment.


Endevina qui ve a llegir (12): Mejillas rojas

En Gerard i "Mejillas Rojas" on PhotoPeach



Ja li preguntarem perquè va escollir Mejillas rojas  de Heinz Janisch
i Aljoscha Blau.
Es clar que la gent de segon ens ho podria dir... no?

dimarts, 19 de juny del 2012

Ler non é clandestino, llegir no és clandestí



De ben segur que Ler non é clandestino! Llegir no és pas clandestí!
Felicitats pel vídeo Gracia i Anxo de Trafegando Ronseis. Enhorabona a la gent d'ESO de l'IES Chano Piñeiro de Forcarei.

... Arrisca't: agafa un llibre!
Aventura't: agafa un llibre!
Anima't: agafa un llibre!
La lectura és ideal!

dilluns, 18 de juny del 2012

Endevina qui ve a llegir (11): La casa més gran del món


La Carme ha triat un llibre que provoca entusiasme i que ja el va llegir l'Eva a quart:  La casa més gran del món.

No us el perdeu! És el llibre de moda en els "Endevina qui et ve a llegir".

Que perquè l'ha triat la Carme... li ho haurem de preguntar!

Endevina qui et ve a llegir (10): El pollet plomat

L'Esther llegint el pollet plomat on PhotoPeach



El pollet plomat de Marisa Núñez (text) i Helle Thomassen (il.lustracions) de l'editorial Kalandraka,  és el llibre que ha triat l'Esther per a llegir  a primer.
És un llibre que gairebé se'l sap de memòria perquè l'explicava una vegada i una altra al seu fill Pau.
En Pau va ser el seu assessor a l'hora de triar el llibre perquè recordava els bons moments que passava escoltant les aventures del pollet plomat.

Escriuen sobre aquest llibre a la biblioteca municipal La Muntala:
El conte té una estructura que es repeteix, el pollet que ha de superar una sèrie d'obstacles per aconseguir el seu objectiu. Això agrada molt les criatures perquè es familiaritzen molt amb el personatge. Com a valors treballa l'esforç i l'honestetat.

diumenge, 17 de juny del 2012

Endevina qui et ve a llegir (8 i 9): Botes noves i ...

La Vanessa va anar a llegir a tercer on PhotoPeach



Botes noves:

Fins i tot les bruixes s’han d’esforçar per aconseguir el que volen. La Romualda és una mica mandrosa, i aquest cop la màgia no li servirà de gaire. Llegiu, llegiu i ja ho veureu. L’esforç paga la pena.
Això és el que va fer la Vanessa: llegir, llegir i emocionar...

M'ha enviat un email que diu:
M'agrada molt fer aquesta activitat, perquè els nens no saben qui vindrà a llegir, i de manera inesperada, apareix aquell mati un mestre "nou" a llegir-los un conte.
Els nens estaven molt atents i es van portar molt bé. Després vaig  aprofitar per fer una mica de conversa amb ells, ja que el conte treballava un valor, l'ESFORÇ. Va ser molt interessant.
Una abraçada gran.

L'Imma llegint a tercer.  "Endevina qui et ve a llegir". on PhotoPeach




El llibre que vaig llegir a 3r es titula EL SULTÀ I ELS RATOLINS de l'editorial OQO
explica la història d'un sultà molt i molt ric al qui li agradava molt el formatge. Tenia el palau ple de formatge i també tenia molt i molts ratolins. Volien fer fora aquest animalons però no va ser pas una tasca fàcil.

Si llegiu el llibre, totalment recomanat, podreu saber de quina manera ho van solucionar. Us aviso, no va ser gens fàcil!
Per cert, coneixeu la Conxinxina?? doncs és un indret molt llunyà a qui de vegades podeu enviar qui us fa nosa. Jo em pensava que no existia, però ho he consultat i resulta que sí, que és al Vietnam. Si hi aneu de ben segur hi trobareu ratolins, elefants, lleons, gossos...Si llegiu el llibre entendreu per què ho dic.

Les il.lustracions són fantàstiques, us podeu entretenir una bona estoneta mirant i remirant els dibuixos.

Aprofito per felicitar als nens i les nenes de tercer perquè va ser un públic magnífic.Ha estat tot un plaer




dissabte, 16 de juny del 2012

200.

Aquesta setmana ha arribat a Lleida el numero 200 de la revista enderrok , nascuda el 23 d'abril de 1.993.No us la perdeu, per només 7,95 €, podeu repassar 200 moments clau de la música moderna en català, 200 imatges de la Nova Cançó al pop català; i els 15 millors concerts de la història de la música catalana.

Per si no en teniu prou amb aquesta lliçó de la història de la música i de Catalunya, el suplement País de festivals, presenta les propostes per aquest estiu. Un estiu que ens omplira de pop, rock, folk, jazz, clàssica,... Una escapada als Jardins de Cap Roig, Acústica, Altaveu, Pirineos Sur, Festival de Músiques de Torroella de Montgrí, Festival del Castell de Peralada, Festival de Música Antiga dels Pirineus,... sempre és una magnífica opció.

I la cirereta,... Gràcies al micromecenatge, la plataforma Verkami ha recollit prou diners per editar el DVD que regala la revista enderrock 200: " Lluís Llach Camp del Barça 6 de juliol de 1.985", el concert més important de la música catalana en el que 100.000 persones vam omplir el Camp Nou.

El concert fins ara s'havia editat en LP i CD. TV3 ha cedit els drets, i ja en podeu gaudir en format DVD. El recital s'acompanya del documental "Mai no ha mancat el teu alè".
L'enderrock 200 és tota una festa musical. He de confessar-vos que recordar aquella nit del juliol del 1.985 m'ha emocionat. Tenia 25 anys, avui en tinc més del doble ...
Atentament.
Senyor i

dijous, 14 de juny del 2012

Endevina qui et ve a llegir (7): Ernest

Avui  la classe dels conills han tingut una visita especial l'Ernest, 

un personatge singular, un lleó de la sabana que estava mort de gana, després de passar-li per davant dels seus ulls una gasela, un antílop, un rinoceront, un estruç, .......... i una zebra ...... es queda sense menjar perquè la Magdalena  li he recordat ....

Si voleu saber el final, el trobareu a la biblioteca.
Els nens i les nenes de P5 embadalits han gaudit del conte, i qui els ho ha explicat encara més.

Mercè Ardiaca

dimecres, 13 de juny del 2012

Endevina qui et ve a llegir (6): La picabaralla


Ahir dimarts, vaig anar a llegir a la classe de 2on.  I vaig llegir el llibre La Picabaralla de Claude Boujon Tots els nens i nenes van escoltar molt atentament, i algún va dir que anirià a la biblioteca a buscar el llibre que vaig llegir per rellegir-lo. Estic molt contenta i espero que sapiguin aprofitar tot el seu missatge. MOLT BÉ, NENS I NENES DE 2on!!!

Magda Palau

Endevina qui et ve a llegir (5): La maravillosa història del ratolí Pérez

L'EriKa llegint "La meravellosa història del Ratolí Pérez" on PhotoPeach

dimarts, 12 de juny del 2012

Endevina qui et ve a llegir (3): Uuuh! Grr!!

Anna llegint a P/3. Endevina qui ve a llegir on PhotoPeach


Ahir, 11 de juny, vaig anar a la classe dels Peixets (P3) a llegir-los un conte. Els va agradar molt i jo m’ho vaig passar pipa.

Sabeu quin títol tenia? Us dono una pista :

el fantasma deia Uuuuuhhh! i el monstre li contestava Ggrrr!!

Es barallaven contínuament. Només sabien cridar i espantar. Però llavors passen per allà dues iaies i
el monstre i el fantasma descobreixen el secret per no tornar-se a barallar mai més: PARLAR.

 S’adonen que utilitzant les paraules podem explicar els nostres problemes i trobar diferents solucions.
Us animo a que busqueu el llibre a la biblioteca.

Us  agradarà.
Uuuh! Grr!! de Cuentos sin Fronteras.(Reg 4751.17MAN)

Anna Andorrà

Nota: les fotos.. potser demà!

Endevina qui et ve a llegir (4): La gran qüestió

Dilluns mentre jo era a sisè, en  Josep era a primer. Va triar un llibre profundament filosòfic que a més d'un de nosaltres ens aniria bé rellegir: La gran qüestió de Wolf Erlbruch.

Com diu l'editorial:
Els nens estan plens de preguntes. Però n'hi ha una, la més gran, per a la qual no és fàcil trobar resposta. El gat, l'àvia, la pedra, el jardiner, el conill, el gos, la mare? Tots aporten una resposta possible, però cada nen, quan creixi, haurà de trobar la seva pròpia.

Au! Intenta donar respostes a la pregunta veuràs que en trobaràs un munt!
Per què ets aquí? 

Nota: la fotografia que acompanya l'entrada està feta corrents a l'acabar jo de sisè i agafar  d'esquitllentes, al Josep quan quasi ja marxava. Coses de la vida!

S'ha estrenat el nou portal infantil de la Xarxa de Biblioteques Municipals de Barcelona: el Gènius

La  Diputació de Barcelona posa en marxa un nou portal web infantil, el Gènius.    
Amb el Gènius, la Xarxa de Biblioteques Municipals de la província de Barcelona vol donar un pas més enllà en l'accés a la cultura i la informació pels infants.

El nou portal infantil  aplega la informació i els serveis de les 210 biblioteques i 9 bibliobusos de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la província de Barcelona i els posa a disposició dels nens i nenes les 24 hores del dia i els 365 dies de l'any.

El Gènius'adreça a la població infantil  d'entre 6 i 12 anys, i  també  inclou un espai per a dues comunitats més en els apartats de Mares i pares i Escoles. Ofereix informació i serveis; espais de participació per als usuaris, que poden valorar documents i enviar als amics; accés a tràmits bibliotecaris en línia, i un espai personal on els nens i nenes poden organitzar-se i personalitzar-se els continguts que els interessen del portal.

 L'apartat En acció ofereix diversos jocs propis . Els usuaris infantils poden jugar, crear manualitats i enviar postals de felicitació.
Gràcies de nou Darabuc!

Nota: tot el text és copiat de la presentació del  nou Portal Gènius. Qui millor que ells mateixos per explicar-ho! ;-)

dilluns, 11 de juny del 2012

La casa més gran del món. Endevina qui et ve a llegir (2)

Com acaba un caragol que vol i aconsegueix tenir la casa més gran del món?




Aquest és el llibre que he escollit per anar a llegir a 4rt.
És un conte de Leo Lionni, de l’editorial Kalandraka, que té molt bona acollida entre el públic del parvulari. Ens fa pensar en tot allò que desitgem però que de vegades és innecessari, ens mostra el valor d’allò més essencial, dels detalls,...
Els petits i petites aviat capten el missatge de la faula. Tinc ganes de veure com respon la gent de 4rt...
Eva Bernat

Nova temporada d'Endevina qui et ve a llegir

Avui  dilluns  11 de juny, comencen la nova temporada d'Endevina qui et ve a llegir.  Durant l'estona  dels deu  o els quinze minuts de lectura de després del pati, els tutors  i les tutores anirem a llegir a d'altres grups seguint el calendari que teniu a la columna de la dreta.

A partir de demà  tots  els adults de l'escola han triat un dia i una classe i també hi aniran a llegir.

Penso que creem bons moments, que portar un llibre que t'agrada i llegir-lo en veu alta a algú a qui vols llegir no té preu. Em penso que qui t'escolta i et mira queda, gairebé sempre, enganxat amorosament,  a la xarxa de paraules invisibles que surten  de la nostra boca.

Jo he pensat llegir a sisè l'àlbum  El actor, de l'editorial A buen paso d' Uday Prakash  amb il.lustracions de Simone Rea. Com diu Gracia de Trafegando Ronseis:

 Un álbum ilusrado que fala do valor do esforzo e da superación, termos tan necesarios hoxe en día, ás veces esquencidos.

"Cada somriure de Fakir Mohan Sen naixia del seu esforç per fer callar la foscor. No obstant això, gràcies a les seves actuacions, el públic aprenia a somiar i a fer volar la imaginació, a riure de les seves frustracions i les seves pors".
 Moltes gràcies Gonzalo.

Nota: convido a la gent de l'escola a  escriure en aquest blog, si els hi ve de gust, a explicar el perquè han triat el llibre  que llegiran o ja han llegit.  és o no una idea engrescadora?

diumenge, 10 de juny del 2012

Calfred a la reixa.

Passejar per la nostra ciutat és tot un plaer. Hi ha, però, un racó que sempre em fa pensar, m'entristeix, m'esgarrifa,... Quantes il·lusions, i projectes van acabar per a moltes persones en aquest espai en el que ara caminem tranquil·lament ...





















Si aneu per l'Avinguda de Blondel a tocar de l' Estació d'Autobusos, veureu un edifici que va ser inaugurat el 18 de gener del 1.933 com a seu lleidatana del Banc d'Espanya. El carrer Saracibar us portarà a l'Avinguda de Madrid i podreu donar un cop d'ull a la part del darrere , la que dóna al riu.






















L'any 1.938 l'edifici es va tancar per les grans destrosses causades pels atacs que va patir durant la Guerra Civil Espanyola. Es va reconstruir l'any 1.945 , i fins al 31 de desembre del 2.006 va ser la delegació del Banc d'Espanya a Lleida.






















Mireu be la reixa, està plena d'impactes de bala. Penseu en els soldats que estaven al front de guerra. Si les bales han deixat gairebé perforades unes magnífiques reixes de ferro, què van fer amb el cos d'aquells que lluitaven?

Observeu els impactes, poseu els vostres dits als forats,... un calfred recorrerà el vostre cos pensant: per què diuen que les persones som animals racionals?
Cada dia podeu veure a la televisió notícies que parlen de guerres llunyanes. Penseu que la mort també es va passejar per la nostra ciutat.

Els impactes de bala a les reixes de l'antiga seu del Banc d'Espanya són un dolorós testimoni d'un dels conflictes armats que ha patit Lleida.
L'edifici a partir del 2.008 acull la "Delegación de Economia y Hacienda" , i el Cadastre.
Atentament.
Senyor i
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...