dimecres, 16 de gener del 2013

Coneixem el nostre patrimoni ?

Passejant per la capital de la comarca de l'Urgell encara podem veure, al costat de l'estació del tren, una petita joia del nostre patrimoni industrial. Renfe va cedir a l'Ajuntament de Tàrrega el sector nord de l'estació i amb les intervencions començades l'any 2.010 s'estan rehabilitant els antics molls ferroviaris de la ciutat.


A l'antic escorxador trobem el Centre de Formació La Solana. La regidoria d'Ensenyament de l'Ajuntament és la responsable d'aquest centre en el que els alumnes aprenen un ofici.


Els alumnes d'aquest centre van restaurar fa un parell d'anys la grua del segle XIX que podeu veure a les fotografies i que s'utilitzava per carregar i descarregar als antics molls ferroviaris de Tàrrega.
La grua es va forjar a l'empresa Lloyds Fosters & Co. fa 120 anys a la ciutat britànica de Wednesbury.


Els alumnes de La Solana coordinats per un monitor van treure el rovell i la van revestir amb un vernís especial per protegir-la. Després de la feina ben feta dels alumnes, ningú diria  que els grans engranatges, el pal de fusta , la cadena, ... ja fa vint anys que van bufar les cent espelmes.


Amb aquesta rehabilitació Tàrrega va recordar els 150 anys de l'arribada del ferrocarril.
Al març del 2.009 podíeu llegir al blog la recomanació del llibre Cal Trepat, que ens recorda el paper importantíssim, i molts cops oblidat,  del patrimoni industrial de la capital de l'Urgell . Si voleu fer una visita guiada a Cal Trepat cliqueu aquí.
Descobrir el patrimoni industrial de Tàrrega, tot un plaer.
Atentament.
Senyor i
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...