diumenge, 3 de febrer de 2013

Decàleg per formar un delinqüent

El popular jutge de menors de Granada, Emilio Calatayud, conegut per les seves sentències educatives i orientadores, va publicar, el 01-03-2007 un llibre "Reflexiones d'un jutge de menors" (Dauro) en què insereix un "Decàleg per formar un delinqüent" i que penso que no ha pas passat de moda. És molt interessant. Diu així:

1: Comenci des de la infància donant al seu fill tot el que demani. Així creixerà convençut que el món sencer li pertany.

2: No es preocupi per la seva educació ètica o espiritual. Espereu que arribi a la majoria d'edat perquè pugui decidir lliurement.

3: Quan digui paraulotes, rigui. Això l'animarà a fer coses més gracioses.

4: No el renyi ni li digui que està malament quelcom del que fa. Podria crear-li complexos de culpabilitat.

5: Recolliu tot el que ell deixa llençat: llibres, sabates, roba, joguines. Així s'acostumarà a carregar la responsabilitat sobre els altres.

6: Deixi-li llegir tot el que caigui en les seves mans. Cuidi que els seus plats, coberts i gots estiguin esterilitzats, però no que la seva ment s'ompli d'escombraries.

7: Barallis sovint amb el seu cònjuge en presència del nen, així a ell no li doldrà massa el dia en què la família, potser per la seva pròpia conducta, quedi destrossada per sempre.

8: Doneu-li tots els diners que vulgui gastar. No vagi a sospitar que per disposar-ne és necessari treballar.

9: Satisfaci tots els seus desitjos, apetits, comoditats i plaers. El sacrifici i l'austeritat podrien produir-li frustracions.

10: Poseu-vos de la seva part en qualsevol conflicte que tingui amb els seus professors i veïns. Pensi que tots ells tenen prejudicis contra el seu fill i que de debò volen fastiguejar.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...