divendres, 24 de gener del 2014

L'Art de posar límits d'Eva Rodríguez Frigola al Butlletí d'Infància nº 74



Aquest article del Butlletí d'Inf@ncia - que és un Butlletí dels professionals de la infància i l'adolescència- el faig arribar al blog  perquè hi ha moltes coses que diu la seva autora que ens poden ajudar a sentir-nos millor:


  • L’objectiu que em proposo amb aquest article és reflexionar juntament amb els lectors al voltant de la importància que tenen els límits, tenint en compte que vivim amb limitacions de tot tipus des que naixem, al llarg de la vida i fins a la pròpia mort (que ja és un límit en si mateixa)
  • Perquè els límits funcionin quan els apliquem cal tenir autoritat (no poder). La
    paraula autoritat prové del llatí auctoritas, i la seva arrel, augere, significa ‘augmentar, promoure, fer progressar, fer créixer, alimentar’.
  • Si a l’hora de limitar-me a algú tinc clar que l’estic ajudant a créixer i a caminar amb una guia, és més probable que l’apliqui amb convenciment i pau interna. Entesos així, els límits són una mostra clara d’amor i preocupació per l’altre.
  • Un clar exemple és el d’aquella cuinera d’un centre, o el d’un voluntari que agafa el telèfon a la teva entitat, a qui els nens i nenes respecten, escolten i fan més cas que a alguns educadors, per l’afecte que senten i reben d’ells. Aquests,curiosament, no tenen el poder de castigar-los.
  •  Així doncs, la finalitat última com a educadors no és que l’altre ens faci cas, sinó que amb la nostra manera de ser i fer puguem servir-los de referència i acompanyament en el seu camí.
I aquest últim paràgraf no és pas l'últim de l'article! Clica i llegeix... et serà útil. Ens farà servei. 
(http://www20.gencat.cat/docs/dixit/Home/04Recursos/02Publicacions/02Publicacions%20de%20BSF/04_Familia_infancia_adolescencia/Butlleti_infancia_articles_2014/Links/profunditat-74.pdf)
He agafat la imatge a http://www.eventbrite.com/o/modern-ayurveda-1631229230
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...