diumenge, 12 de gener del 2014

Pautes per dinamitzar el Servei de Préstec de la biblioteca des de FGSR

2014.01.04, traducció de:
http://www.lecturalab.org/story/Pautas-para-dinamizar-el-Servicio-de-Prstamo-de-la-biblioteca_2369

En l'entorn bibliotecari, el tracte directe amb l'usuari és clau i, en el marc d'aquest, la recomanació de lectures de qualitat és una de les funcions més importants i valorades. Per desenvolupar-la de forma efectiva és fonamental conèixer bé el fons però, sobretot, conèixer bé l'usuari.



En aquest sentit, el servei de préstec ofereix moltes oportunitats per a:
·        Orientar el lector en les seves eleccions, mitjançant la senyalització del fons recomanat amb icones o altres elements que identifiquin els títols més destacats o oferint seleccions de materials ressenyats en guies de lectura o pàgines web però, molt especialment, a través de l'assessorament personalitzat.
·       Sorprendre el lector amb propostes atractives especialment concebudes per a ell i que li cridin l'atenció, com seleccions de lectures per compartir en família, lots de llibres per a l'escola estructurats per cicles educatius, temes curriculars, d'actualitat, lectures obligatòries, etc., O seleccions de lectures de temes d'interès en diferents formats, ubicades en racons o espais ben senyalitzats i amb un disseny cridaner (una selecció de música que simula la caràtula d'un CD, un llistat de pel · lícules a manera de fotogrames ...).
·        Comunicar al lector informació en persona sobre les novetats rebudes, els escriptors i il · lustradors que visitaran la biblioteca i altres activitats i tallers que puguin ser del seu interès i promoure el coneixement i l'ús de la resta de canals de comunicació disponibles, com poden ser la pàgina web o els perfils oberts en xarxes socials.
Gràcies  LECTURA LAB! 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...