dimarts, 4 de març de 2014

Exposició: El llibre Il.lustrat
La biblioteca ha iniciat un nou cicle d'exposicions que pretén mostrar el fons que conté. Ha començat, aquest nou cicle, amb "El Llibre Il.lustrat". Continuarà amb "La novel.la de misteri", "Els Llibres amb Sentiments", ... . En principi, cada exposició, tindrà una durada de tres setmanes. Durant aquest període no es prestaran els llibres exposats. (Us demanem paciència i comprensió. Merci)

El Llibre Il.lustrat

Per elaborar aquesta entrada s'ha consultat el dossier " Els àlbums i els llibres il.lustrats: una descoberta, diverses veus" del Seminari "El gust per la lectura" 2013 de la Subdirecció General de Llengua i plurilingüisme. Servei d'Inmersió i Acolliment Lingüístics.

Un llibre il.lustrat:


Té format de llibre.
Integra dos codis diferents: el codi lingüístic i el codi visual.
La imatge/il.lustració és imprescindible per entendre la història que es conta.
El text i la il.lustració tenen un lligam molt especial: col.laboren junts per explicar
la història.
Tots els elements que conformen l’àlbum en expliquen la història que conté: el
format, la mida, el color, la tipografia que utilitza... és com una gran orquestra que
necessita de tots els músics per poder tocar. 

En molts casos és, gairebé, un objecte d'art que ens pot ser molt útil per a l'adquisició de l'hàbit lector, millorar la competència lectora, l'assoliment del gust per la lectura i com a mitjà per a desenvolupar l'esperit crític, l'habilitat en l'anàlisi de la imatge, i aprofundir en la visió estètica per millorar com a persones.

La biblioteca ha de facilitar el temps i l'espai per remenar, fullejar, llegir i manipular amb tranquil.litat els llibres, per gaudir-ne sense preses. L'adult que acompanyi a les nenes i nens, ha de fer de mediador entre els llibres i elles i ells, facilitant aquest espai de contemplar i guiant en l'el.lecció de les lectures. Procurant establir un clima de respecte i convivència.

Fer, a les nenes i els nens, concients del seu procés lector com a oportunitat per un creixement personal i emocional.2 comentaris:

Biblioteca ha dit...

Miriam Arnaz torres

En algunes ocasions, quan fulejes llibres il·lustrats, et quedes embabalit mirant els dibuixos i ja no et cal llegir res. Els mateixos dibuixos et porten a imaginar-te la història d'una manera personal i pròpia
la exposició de l'escola està plena d'aquests llibres màgics!!

Montse ha dit...

Fa dies; Míriam, que et vull dir que estic molt contenta de tornar a veure el teu nom al blog.

Tinc a la memòria els teus excel·lents migdies bibliotecaris.

I per mostra... un botó:

Míriam

Mándales

Personatges misteriosos

Bibliopati

Setmana Fantástica

Gràcies Míriam i des d'aquí rep una dolça i càlida abraçada.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...