dilluns, 17 d’octubre de 2016

Bob Dylan Premi Nobel de Literatura 2016El jurat l'hi atorga "per haver creat una nova expressió poètica en la gran tradició nord-americana de la cançó"

Nascut a Minnesota el 1941, la trajectòria del nord-americà va ser meteòrica . El debut de Bob Dylan es va produir l'any 1962. Al 1963 apareix  'The freewheelin Bob Dylan', que conté tres de les cançons més conegudes d’en Dylan,'Blowin in the wind', 'Masters of war' i 'A hard rain's a-gonna fall'.  Amb només 25 anys ja havia publicat  'The times they are a-changin' (1964), 'Another side of Bob Dylan' (1964), 'Bringing it all back home' (1965), 'Highway 61 revisited' (1965) i 'Blonde on blonde' (1966) que conté mostres del millor Dylan gràcies a cançons com 'Visions of Johanna', 'Just like a woman' i 'Stuck inside of Mobile with the Memphis blues again'.
La decisió  ha estat anunciada aquest dijous per la secretària de l’Acadèmia sueca, Sara Danius. Ha expressat que “Dylan mereix el Nobel perquè és un gran poeta en llengua anglesa. Durant una trajectòria de 55 anys ha estat constantment reinventant-se i creant-se una nova identitat". La decisió ha estat una sorpresa i des de l’Acadèmia sueca s’ha expressat la voluntad de no crear un motiu de polémica amb el guardó, sinó la constatació d’un canvi en la visió de la literatura .

A partir de l’article publicat al diari Ara,


,
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...